Головна Новини Світ НАТО Столтенберг отримав нову посаду: чим займатиметься ексгенсек НАТО для миру у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг отримав нову посаду: чим займатиметься ексгенсек НАТО для миру у світі

Єнс Столтенберг став новим керівником Мюнхенської конференції з безпеки.

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг з лютого 2025 року очолить Мюнхенську конференцію з безпеки, як це прогнозувалося ще до його відставки. Столтенберг вже встиг прокоментувати своє призначення на нову посаду.

Столтенберг отримав нову посаду: чим займатиметься ексгенсек НАТО для миру у світі

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Як повідомила пресслужба Мюнхенської конференції, Єнс Столтенберг, який 1 жовтня 2024 року передав керівництво НАТО колишньому прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте, замінить на посаді голови конференції німця Крістофа Гойсгена, який виконував ці обов'язки з 2022 року. Це підтвердило інформацію ЗМІ, які повідомляли про майбутнє призначення Столтенберга.

Ексгенсек НАТО відзначив, що буде намагатись сприяти миру завдяки новій посаді.

"Я присвятив усю свою політичну кар’єру підтриманню миру. Для мене буде честю очолювати Мюнхенську конференцію з безпеки та сприяти її місії "мир через діалог". У світі небагато настільки важливих як Мюнхенська конференція міжнародних платформ, що працюють над запобіганням конфліктів, діалогом та міжнародною співпрацею", – сказав Столтенберг.

Президент Ради фонду конференції Вольфганг Ішингер привітав це рішення, зазначивши, що Столтенберг має бездоганну репутацію та значний досвід, що робить його ідеальним кандидатом на цю посаду.

Мюнхенська конференція з безпеки є однією з провідних міжнародних платформ, що сприяє діалогу та запобіганню конфліктів на глобальній арені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, як можна закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що Столтенберг розкрив, яке прохання було у Зеленського у перші дні війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини