Головна Новини Світ НАТО Столтенберг розкритикував Китай, назвавши рішення Пекіна "сумним": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розкритикував Китай, назвавши рішення Пекіна "сумним": подробиці

Генсек НАТО вважає, що Китаю не вдасться всидіти на двох стільцях, одночасно будуючи нормальні відносини з країнами Альянсу та Росією

5 червня 2024, 10:45 comments5308
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував Китай за бойкот Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії наступного тижня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "NDR".

Столтенберг розкритикував Китай, назвавши рішення Пекіна "сумним": подробиці

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Йєнс Столтенберг заявив, що він шкодує про те, що Китай вирішив не брати участь у мирній конференції і назвав відмову Пекіна "сумною".

За словами Столтенберга, скасування конференції відображає ставлення Китаю до війни Росії проти України.

Генсек НАТО також розкритикував Китай за те, що він підтримує російську військову економіку з самого початку вторгнення.

"Китай намагається підтримувати нормальні відносини з європейськими союзниками щодо НАТО. Водночас він є найголовнішим прихильником війни Росії проти України — найбільшої та безпосередньої загрози безпеці, з якою ми стикаємося тут, у Європі. Звичайно, Китай не може мати і то, та інше одночасно", — наголосив він.

Зазначимо, глава МЗС Китаю Ван І заявив, що план Пекіна щодо врегулювання війни в Україні підтримали вже понад два десятки країн. Це сталося за кілька днів після того, як Пекін заявив, що пропустить майбутній мирний саміт у Швейцарії, який організовує Україна.

У відповідь у Міністерстві закордонних справ України заявили, що участь високого представника КНР у Саміті миру могла б стати гарною можливістю зробити практичний внесок у досягнення справедливого та довгострокового миру в Україні.

У МЗС України зазначили, що всі, хто щиро прагнуть відновлення миру в російсько-українській війні, повинні працювати над успішним проведенням Саміту миру в Швейцарії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини