Головна Новини Світ НАТО Столтенберг розповів, як союзники підставили Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів, як союзники підставили Україну

Генсек НАТО прямо назвав причину проблем на фронті в Україні

27 травня 2024, 15:44
Поділіться публікацією:

Складна ситуація на фронті в Україні викликана тим, що союзники НАТО не виконали своїх обіцянок і не поставили Києву необхідне озброєння. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу на Парламентській асамблеї НАТО в Болгарії зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг розповів, як союзники підставили Україну

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек НАТО зазначив, що українці за військової підтримки союзників по НАТО звільнили 50% своєї території. Києву вдалося потопити багато російських кораблів у Чорному морі, відкрити коридор для експорту зерна та інших товарів, а також завдати тяжких втрат російським військам вторгнення.

"Це хороші новини. Проблема у тому, що за останні місяці ми не поставили Україні те, що обіцяли", — сказав Столтенберг.

При цьому він додав, що США витратили шість місяців на узгодження нового пакета допомоги, а європейські союзники, які обіцяли мільйон набоїв, так і не поставили Україні нічого схожого на таку кількість набоїв.

За його словами, вже у квітні міністри оборони країн НАТО зустрілися з президентом Володимиром Зеленським, який попросив збільшити постачання систем ППО, але союзники знову не виконали обіцяного щодо ППО.

"І, звичайно ж, ці прогалини, ці затримки у військовій підтримці мали наслідки на місцях. Це не академічна теоретична річ. Той факт, що вони не отримують боєприпасів, вони не отримують протиповітряної оборони, вони не отримують обіцяних поставок, дуже ускладнив українцям захист своєї землі. Перевага в озброєнні, нездатність збити російські ракети, що наближаються, перевага в озброєнні на полі бою — звичайно, це має наслідки", — сказав Столтенберг.

Як зазначив генсек НАТО, це також є причиною того, що ситуація зараз на полі бою складна. "Ми бачимо наслідки авіаударів, ракетних ударів та решти, що ми бачимо в Україні. І це також причина того, чому союзникам необхідно терміново активізувати свої дії", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить посилення погроз з боку РФ: чи чекати адекватнішої реакції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини