Головна Новини Світ НАТО Столтенберг відреагував на переїзд Пригожина та його найманців до Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг відреагував на переїзд Пригожина та його найманців до Білорусі

У НАТО підтвердили, що уважно стежать за тим, що робитимуть найманці "Вагнера" на території Білорусі

28 червня 2023, 12:55
Поділіться публікацією:

У НАТО поки що не готові озвучувати якісь висновки щодо того, що ватажок ПВК "Вагнер" разом зі своїми найманцями перебрався до Білорусі. Адже поки що не ясно, чи це загрожуватиме безпеці країнам Альянсу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив під час прес-конференції.

Столтенберг відреагував на переїзд Пригожина та його найманців до Білорусі

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Я вважаю, що ще надто рано робити остаточні міркування про наслідки того, що Пригожин переїхав до Білорусі і що, швидше за все, частина його сил також буде розташована в Білорусі. Ще рано говорити", — заявив Столтенберг.

При цьому Столтенберг зазначив, що НАТО буде контролювати ситуацію. За його словами, Альянс може гарантувати, що завжди готовий захищати кожного члена, а особливо тих членів НАТО, що межують з Білоруссю.

Він зауважив, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну НАТО подвоїло кількість бойових груп і збільшило свою військову присутність у східній частині Альянсу.

Столтенберг додав, що Альянс буде ухвалювати подальші рішення щодо зміцнення колективної оборони за допомогою більшої кількості сил високої готовності та більших можливостей для забезпечення надійного стримування та оборони для всього НАТО.

За його словами, вони будуть ухвалювати ці рішення на майбутньому саміті Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — одноденний пригожинський бунт і його ймовірні наслідки залишається топ-темою. Про що говорять заяви самопроголошеного президента Білорусі з цього приводу? Чому Олександр Лукашенко дозволяє собі такого роду одкровення, виставляючи себе рятівником Росії, а також жорстко критикуючи путінське оточення? Чи справді він готовий пригріти в Білорусі, як це було заявлено, вагнерівців, які мало не знесли путінський режим? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – країна, що воює, не може бути членом НАТО: хто в Альянсі категорично проти членства України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини