Головна Новини Світ НАТО Столтенберг висловився про контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг висловився про контрнаступ ЗСУ

Генсек НАТО заявив, що під час контрнаступу українці знову перевершили очікування

31 серпня 2023, 07:27
Поділіться публікацією:

Українські військові в ході контрнаступальних дій справляються із завданням і продовжують відтісняти російських окупантів, поступово вибивають супротивника з його позицій та здатні прорватися через деякі укріплені лінії оборони інтервентів. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє CNN.

Столтенберг висловився про контрнаступ ЗСУ

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Під час інтерв'ю Столтенберг високо оцінив контрнаступ ЗСУ, і в цьому контексті наголосив на важливості підтримки України країнами партнерами та союзниками.

"Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян, і можуть прорватися через деякі з цих добре укріплених територій, зокрема завдяки мінним полям", — заявив генсек НАТО.

Він також звернув увагу, що не вщухають запеклі битви на фронтах, при цьому український народ на своєму нелегкому шляху до перемоги досягає успіхів, які набирають обертів.

Генсек НАТО також заявив, що він не розуміє, звідки з'явилися критичні висловлювання деяких західних військових та експертів щодо повільних темпів просування України в цій кампанії, і додав, що між союзниками з НАТО та українською стороною "ведеться постійний діалог".

"Ми побачили, що українці знову перевершили очікування. І ми повинні пам'ятати, що все почалося минулого року з повномасштабного вторгнення РФ в Україну – тоді експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів. Але вони звільнили північ – Київ, схід – Харківську область, територію на півдні — Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів", — підсумував Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини