Головна Новини Світ НАТО Столтенберг здивував новою заявою про винищувачі для України: союзники все ще думають
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг здивував новою заявою про винищувачі для України: союзники все ще думають

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що остаточного рішення про передачу Україні винищувачів ще немає

17 серпня 2023, 15:58 comments1638
Поділіться публікацією:

Історія з поставками західних винищувачів Україні, а також навчання українських пілотів на літаках F-16 не перестає дивувати. Начебто українські пілоти вже скоро мають розпочати навчання на винищувачах F-16. При цьому для передачі Україні літаків потрібне окреме рішення, якого на сьогоднішній день немає. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише норвезьке видання "Dagsavisen".

Столтенберг здивував новою заявою про винищувачі для України: союзники все ще думають

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Журналісти запитали генсека НАТО – чи доцільно надати Україні сучасні винищувачі НАТО.

"Цілком можливо. Даємо згоду на початок підготовки пілотів. Але перед постачанням сучасних винищувачів потрібне окреме рішення", — відповів Столтенберг.

При цьому генсек НАТО наголосив, що через навчання пілотів союзники стають на крок ближчими до того, щоб потім надати такий тип озброєння.

Зазначимо, представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про ситуацію з американськими винищувачами F-16, які Україна сподівалася отримати від союзників до кінця 2023 року. Наразі ж в ефірі національного телемарафону Юрій Ігнат визнав, що Україна не отримає бойових літаків F-16 до кінця року. Цієї осені та взимку Україні знову не вдасться закрити небо за допомогою винищувачів.

Нагадаємо, що на початку серпня видання Politico із посиланням на свої джерела в США повідомило про першу групу пілотів з України. За інформацією видання, вісім пілотів вільно володіють англійською і чекають на початок навчання від США, які мають затвердити офіційні плани.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Пентагон оголосив важливе рішення Байдена по винищувачах F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини