Головна Новини Світ НАТО Столтенберг звернувся до Трампа з важливим проханням
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг звернувся до Трампа з важливим проханням

Столтенберг заявив, що не треба робити так, що вороги будуть бачити серед країн-членів НАТО прорахунки або непорозуміння

14 лютого 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Очільник  Північноатлантичного  Альянсу  Єнс Столтенберг закликає   екс-президента Сполучених Штатів Дональда Трампа не підривати систему стримування  НАТО. Про це  генеральний секретар Альянсу  говорив  під час  брифінгу в Брюсселі  перед  зустріччю  міністрів оборони країн-членів  НАТО.

Столтенберг звернувся до Трампа з важливим проханням

Єнс Столтенберг (фото з відкритих джерел)

"НАТО вдалося унеможливити військову атаку на будь-якого союзника впродовж 75 років", — зазначив Столтенберг.

Цю мету  вдалось  реалізувати, бо всі члени  НАТО   розуміли позицію, що вони  будь-коли  готові захистити один одного.

"Вся ідея НАТО полягає у тому, що атака на одного союзника призведе до реакції усього Альянсу. Доки ми разом відстоюємо це послання, ми запобігаємо будь-якій військовій атаці на кожного союзника. Тож, мета НАТО — запобігти війні, зберегти мир і унеможливити атаку на союзників НАТО", — продовжив  очільник НАТО.

За його словами, це дуже успішно роблять  впродовж десятиріч, бо  військовий союз  має надійну систему стримування для ворогів.

"Тому будь-які припущення, що ми не стоїмо один за одного, не збираємося захищати один одного — це підриває безпеку усіх нас, посилює ризики, і з цієї причини, дуже важливо, аби ми на ділі та на словах чітко доносили, що ми дотримуємося зобов'язань НАТО для захисту і оборони усіх союзників", — наголошує  Столтенберг.

Як продовжив генеральний секретар Альянсу, гарна новина це те, що насправді держави-члени НАТО це якраз і роблять.

"Ми маємо спроможності. У нас є рішучість захищати та обороняти усіх союзників. І саме через це ми не бачимо будь-яких неминучих загроз проти будь-якого члена НАТО, бо з 2014 року ми значно відстоюємо нашу колективну оборону", -  продовжив Столтенберг.

При цьому,  Альянс  реалізує  найсильніше посилення колективною оборони за десятиріччя після незаконної анексії українського Криму РФ.

"Моє повідомлення (до Трампа) є саме таким, як я сказав: що ми не повинні підривати надійність (системи) нашого стримування. І це йдеться про спроможності, в які ми вкладаємо ресурси, але й про те, як ми підтримуємо контакт. Бо наші вороги свідомі про наше стримування. Ми не повинні залишати можливостей для прорахунків або непорозуміння для Москви про нашу готовність, налаштованість і рішучість захищати усіх союзників", — резюмував  очільник НАТО.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що генсек НАТО заявив про велику перемогу України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини