Головна Новини Світ НАТО Три країни НАТО проти військової допомоги Україні: Столтенберг розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни НАТО проти військової допомоги Україні: Столтенберг розкрив подробиці

Столтенберг запевнив, що Україна продовжуватиме отримувати зброю від країн НАТО

5 грудня 2023, 11:22 comments5720
Поділіться публікацією:

Альянс продовжуватиме надавати військову допомогу Україні, незважаючи на позицію Угорщини, Словаччини та Нідерландів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спілкування з журналістами зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише "Political Lore".

Три країни НАТО проти військової допомоги Україні: Столтенберг розкрив подробиці

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Йєнс Столтенберг зазначив, що риторика Словаччини, Угорщини та Нідерландів не вплине на подальшу допомогу Україні.

"Члени НАТО надають передові ракети, системи ППО, сучасні бойові танки – це все приклади значної сучасної допомоги. Це в інтересах нашої безпеки. Я впевнений, що союзники НАТО продовжать надавати істотну і значну підтримку Україні", — сказав генсек НАТО.

Він зазначив, що нещодавно Альянс оголосив про намір передати Україні додаткові системи протиповітряної оборони, а також продовжує навчати українських льотчиків на винищувачах F-16.

"Також в Україну постійно надходять боєприпаси та зброя. Звичайно, існує гостра потреба у великих обсягах допомоги, але союзники не лише на словах, а й на ділі демонструють, що продовжуватимуть надавати допомогу Україні", — наголосив Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у проекті першої в історії США Національної оборонно-промислової стратегії йдеться, що американські компанії поки що не можуть виробляти зброю досить швидко, щоб задовольнити світовий попит, зокрема через російсько-українську війну, а також протистояння Ізраїль з ХАМАС. Тим часом новий глава МЗС Великобританії Девід Кемерон має намір цього тижня відвідати Вашингтон, щоб переконати американських союзників у необхідності посилення військової та фінансової підтримки України. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію з підтримкою України та в цілому охоче Заходу відповідати на виклики, кинуті РФ та її союзниками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини