Головна Новини Світ НАТО У НАТО дали відповідь, чи готується Росія до нового наступу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО дали відповідь, чи готується Росія до нового наступу в Україні

Єнс Столтенберг закликав союзників активізувати свою допомогу Україні

3 квітня 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

НАТО підтверджує, що Росія постійно нарощує військову силу. Тому союзникам України треба робити більше для підтримки України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО у Брюсселі.

У НАТО дали відповідь, чи готується Росія до нового наступу в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Журналісти попросили Столтенберга уточнити, чи бачать у НАТО підготовку та нарощування збройних сил з боку Росії для нового наступу у травні-червні. На це Столтенберг сказав, що Альянс постійно фіксує нарощування російської військової могутності.

"Ми бачимо, як вони отримують боєприпаси, зброю з Північної Кореї та Ірану, значну кількість зброї та боєприпасів. Ми бачимо, як Росія змогла поставити свою економіку на військову основу. І ми бачимо, як Москва готова платити дуже високу ціну з точки зору людей та матеріалів заради незначних досягнень на полі бою в Україні, практично не шануючи людські життя", — заявив генсек.

Він додав, що це причина того, чому ситуація на лінії фронту така складна. На думку генерального секретаря НАТО, союзники України мають посилити допомогу. Партнерам України потрібно докладати більше зусиль, щоб закривати термінову потребу як у посиленні протиповітряної оборони, так і в посиленні артилерії, а також докладати більш довгострокових інституційних зусиль щодо створення рамок і структур, переходу від короткострокових пропозицій до довгострокових реальних зобов'язань, багаторічних зобов'язань, передбачуваність та стійкість нашої підтримки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна втратила півроку: Зеленський емоційно висловився про неясну позицію із підтримкою США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського зробили заяву про "заморожування" війни та звернулися до Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини