Головна Новини Світ НАТО У НАТО готуються ухвалити важливе рішення, щоб підготуватися до війни з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО готуються ухвалити важливе рішення, щоб підготуватися до війни з РФ

Генерали НАТО закликають створити щось на кшталт "військового Шенгену"

29 січня 2024, 08:00 comments1578
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що зараз РФ зосереджена на війні в Україні, країни Заходу вже стурбовані тим, що Москва може зазіхнути і на безпеку інших країн Європи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Times".

У НАТО готуються ухвалити важливе рішення, щоб підготуватися до війни з РФ

Росія – НАТО. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об'єктах по всій Європі, зокрема в Німеччині, якщо Москва почне війну проти Альянсу. Про це попереджають високопоставлені генерали.

Генерал-лейтенант Олександр Соллфранк, командувач військового логістичного центру НАТО в Німеччині, закликав союзників спростити бюрократичні процедури, які зараз ускладнюють переміщення військ та техніки. Також потрібно дозволити країнам використовувати військову техніку та спорядження один одного у період кризи.

"Якщо ми порівняємо війну та операції десятирічної чи п'ятирічної давності, то зрозуміємо, що маємо визнати, що і за тилові райони вестиметься жорстка боротьба. Ми повинні припускати, що агресор використовуватиме весь спектр кінетичної та некінетичної сили для того, щоб зруйнувати лінії зв'язку , зокрема й у тилу", — висловився Сольфранк.

Лідери країн Альянсу переконані, що мають обмежений час для зміцнення своєї оборони. Вони сподіваються погодити введення системи "воєнного Шенгену", яка дозволить військовим конвоям вільно пересуватися територією країн НАТО до саміту у Вашингтоні в липні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-генсек НАТО пояснив, чому Захід має тримати Україну на першому місці на порядку денному.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Естонії заявили, що Росії для нападу на НАТО потрібні чотири чинники.

Раніше "Коментарі" писали – час спливає: у НАТО публічно закликали готуватися до війни з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини