Головна Новини Світ НАТО У НАТО "побачили дно" у власних запасах зброї: що тепер буде з допомогою України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО "побачили дно" у власних запасах зброї: що тепер буде з допомогою України

Стара стратегія забезпечення західних армій показала її непридатність до повномасштабної війни

4 жовтня 2023, 08:05 comments7071
Поділіться публікацією:

Країни НАТО вже "бачать дно" у власних запасах озброєнь, тому подальше постачання Україні має йти за рахунок нового виробництва. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на Варшавському безпековому форумі, пише "BBC".

У НАТО "побачили дно" у власних запасах зброї: що тепер буде з допомогою України

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Роб Бауер визнав, що десятиліття недостатніх інвестицій у військово-промисловий комплекс НАТО призвели до того, що країни-партнери були змушені постачати Україні зброю з арсеналів власних армій, але зараз їх склади боєприпасів уже наполовину порожні.

Бауер зазначив, що стратегія військового виробництва "just-in-time, just-enough" (у потрібний момент, у потрібній кількості, без надмірних запасів), яка домінувала на Заході протягом останніх 30 років, не годиться для воєнного часу. "Нам потрібні великі обсяги", — заявив адмірал, пояснюючи необхідність нарощування роботи ВПК.

Заступник міністра оборони Великобританії Джеймс Хіпі погодився, що модель just-in-time, just-enough "напевно не працює, коли потрібно бути готовим до завтрашнього бою".

"Ми не можемо зупинитися тільки тому, що наші запаси виглядають дещо мізерними. Ми повинні тримати Україну в боротьбі сьогодні ввечері, і завтра, і післязавтра, і післязавтра. І якщо ми зупинимося, це не означає, що Путін автоматично зупиниться", – заявив Хіпі і зазначив, що НАТО має постачати зброю Україні одразу з конвеєра та одночасно відновлювати власні запаси.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що для Європи життєво важливо навести свою оборонно-промислову базу у форму, щоб підтримувати Україну у довгостроковій перспективі. "Тут ми зробили кілька важких уроків за масштабами та обсягами, принаймні, коли йдеться про артилерійські боєприпаси", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що планує Москва та Ко – яку позицію займуть Іран, Китай та Північна Корея.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини