Головна Новини Світ НАТО У НАТО призначили свого представника в Україні: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО призначили свого представника в Україні: що про нього відомо

Патрік Тернер раніше працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування.

17 липня 2024, 17:53
Поділіться публікацією:

17 липня, на посаду старшого представника НАТО в Україні було призначено британського чиновника Патріка Тернера. Він почне виконувати свої обов'язки у Києві у вересні цього року.

У НАТО призначили свого представника в Україні: що про нього відомо

Патрік Тернер (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, згідно з пресслужбою Альянсу.

Патрік Тернер очолюватиме представництво Альянсу в Україні, буде координатором взаємодії НАТО з українською владою в Києві, а також координуватиме зусилля НАТО і надаватиме оцінки та поради щодо ситуації в Україні.

"Для мене велика честь бути призначеним на посаду старшого представника НАТО в Україні. З нетерпінням чекаю можливості очолити представництво НАТО і тісно співпрацювати з українською владою, а також з членами і партнерами Альянсу задля надання підтримки Україні з боку НАТО", – сказав він.

Раніше Патрік Тернер працював помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій та оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад на державній службі у Великій Британії.

На саміті НАТО у Вашингтоні 9-11 липня було ухвалено рішення про збільшення присутності НАТО в Україні, зокрема призначення спеціального представника в Києві.

"Це ґрунтується на безпрецедентній підтримці НАТО Україні у захисті від російської агресії. Члени Альянсу також оголосили про зобов’язання надати довгострокову безпекову допомогу Україні з мінімальною базовою лінією в 40 мільярдів євро протягом наступного року, а також забезпечити постійний рівень допомоги з безпеки", — йдеться у повідомленні пресслужби НАТО.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Берлін предметно готується до війни з РФУ Міноборони Німеччини підтвердили, що розробляють екстрені плани переміщення "сотень тисяч" військ НАТО через свою територію в разі війни з РФ. Причиною цього стали повідомлення ЗМІ про те, що підготовка посилюється на фоні непрямого конфлікту Заходу з Москвою. Про це пише Newsweek. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини