Головна Новини Світ НАТО У НАТО розкрили, що Китай передає РФ для ведення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розкрили, що Китай передає РФ для ведення війни в Україні

Як повідомила в інтерв’ю Bloomberg посол США при НАТО Джуліанна Сміт, Китай не є нейтральною стороною у війні РФ проти України

3 липня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Китай, попри свої заяви про те, що, буцімто, є нейтральним гравцем,  постачає Росії компоненти подвійного призначення, які допомагають російським окупантам вести війну проти України, заявила посол США при НАТО Джуліанна Сміт.

У НАТО розкрили, що Китай передає РФ для ведення війни в Україні

Джуліанна Сміт

За її словами, у штаб-квартирі НАТО витрачають багато часу на обговорення поглиблення відносин між КНР та Росією.

"Китай користується кожною нагодою, щоб заявити: вони є "нейтральним гравцем" у війні в Україні. Проте, в реальності Китай постачає довгий список компонентів подвійного призначення, які допомагають Росії продовжувати цю агресивну війну проти України" – заявила Сміт.

Вона уточнила, що йдеться про постачання верстатів і мікроелектроніки. Пані посол додала, що НАТО працює над тим, щоб підтвердити факт, що Китай більше не є "нейтральним гравцем" у цій війні.

Окрім того, Сміт додала, що Альянс також попереджає Китай про ризики підтримки Росії в цій немотивованій війні.

У свою чергу президент Фінляндії Александр Стубб підкреслив, що Росія зараз значно залежить від Китаю, тому один телефонний дзвінок глави Китаю Сі Цзіньпіна російському диктатору Володимиру Путіну допоміг би зупинити війну в Україні. На думку Стубба, якби Пекін зараз закликав Москву розпочати мирні переговори з Києвом, вона б це зробила. Фінський президент також зазначив, що Китай виграє від припинення путінської "агресивної та колоніальної війни" проти України.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай кидає виклик НАТО та розпалює найбільшу війну в Європі з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що китайські банки різко змінили ставлення до РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини