Головна Новини Світ НАТО У НАТО розповіли, який хід ЗСУ створив стратегічну проблему для Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО розповіли, який хід ЗСУ створив стратегічну проблему для Путіна

Роб Бауер зазначив, що внаслідок курського прориву для України "є низка успіхів", хоча "деякі речі відбуваються, швидше за все, не так, як планувалося, як задумано"

сьогодні, 15:10
Поділіться публікацією:

Успішна операція ЗСУ у Курській області створила стратегічну проблему для російського диктатора Володимира Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" висловив голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер.

У НАТО розповіли, який хід ЗСУ створив стратегічну проблему для Путіна

Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер. Фото з відкритих джерел

Бауер зазначив, що як Україна, так і Росія на сьогоднішній день зіткнулися з однаковими проблемами. По-перше, загострилася проблема кадрів, а також проблема з навчанням новобранців та пошук нових можливостей та боєприпасів.

Голова Військового комітету НАТО прогнозує, що "коли буде слушний момент – і це оцінка – росіяни спробують наступати, а Україна розглядатиме контрнаступи".

"Курськ – це добрий приклад, де проводився контрнаступ, і куди вторглася Україна. Вперше з 1941 року іноземна держава опинилася на російській землі! Це стратегічна проблема для Росії. І це також створює операційні проблеми для Росії через логістичні лінії, що проходять через Курськ", — констатував топ-військовий.

Водночас він зазначив, що внаслідок курського контрнаступу для України "є низка успіхів", хоча "деякі речі відбуваються, швидше за все, не так, як планувалося, як задумано".

Військовий пояснив, що на операцію в Курській області РФ потрібно "дивитися багатошарово: на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях". Роб Бауер зазначив, що якщо дивитися на стратегічному рівні, то Україна створює для Росії стратегічну дилему. Коли Путін каже, що він захищає батьківщину, він у цьому не досягає успіху, бо Україна зараз у Росії. Це погано. Тому, наголосив Бауер, це розумний крок України. Також це призвело до дискусії в Росії про те, "що ми робитимемо з цим", "ми переорієнтуватимемося з Донбасу на Курськ чи ні?".

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого Путін кинув на порятунок Курської області: чому почалася плутанина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини