Головна Новини Світ НАТО У НАТО відреагували на підрив греблі Каховської ГЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на підрив греблі Каховської ГЕС

Військовий злочин РФ загрожує тисячі мирних українців, зазначив генсек Альянсу Столтенберг

6 червня 2023, 12:47 comments1712
Поділіться публікацією:

Військовий злочин окупантів наражає на ризик тисячі мирних жителів і знищує екологію місцевості. Як передає видання "Коментарі", генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував терористичний акт Росії на Каховській ГЕС. Свою думку Столтенберг озвучив у Twitter.

У НАТО відреагували на підрив греблі Каховської ГЕС

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Руйнування Каховської греблі сьогодні наражає на ризик тисячі мирних жителів і завдає серйозної шкоди навколишньому середовищу. Це обурливий акт, який ще раз демонструє жорстокість війни Росії в Україні", — написав Столтенберг.

Зазначимо, російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, у Херсонській області проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як підрив Каховської ГЕС вплине на ЗАЕС та Крим: відповідь ЗСУ та "Енергоатому".

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська розвідка назвала головну причину підриву росіянами Каховської ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини