Головна Новини Світ НАТО У НАТО відреагували на російський безпілотник у Польщі: як готуються відповідати
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відреагували на російський безпілотник у Польщі: як готуються відповідати

Речниця НАТО Фара Дахлалла відреагувала на російський безпілотник, який залетів на територію Польщі.

27 серпня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Польський генерал Мацей Кліш заявив, що під час масованої російської атаки по Україні 26 серпня невідомий об'єкт залетів у повітряний простір Польщі. За його словами, це міг бути російський безпілотник. На цю інформацію відреагували у НАТО.

У НАТО відреагували на російський безпілотник у Польщі: як готуються відповідати

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Речниця НАТО Фара Дахлалла прокоментувала інформацію про порушення повітряного простору Польщі.

"Польща повідомила, що об'єкт, ймовірно, безпілотник, увійшов у її повітряний простір у понеділок під час російських атак на Україну. Ми рішуче засуджуємо ці триваючі атаки на українських мирних жителів та цивільну інфраструктуру", — сказала Дахлалла.

Представниця НАТО наголосила, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на території країн Альянсу кілька разів знаходили фрагменти російських ракет та безпілотників. За її словами, такі дії Росії є безвідповідальними тому НАТО відповідає збільшенням своїх військ на кордоні поблизу України.

"Хоча у нас немає інформації, яка б вказувала на те, що Росія навмисно атакувала союзників, ці дії є безвідповідальними та потенційно небезпечними. У відповідь на війну Росії НАТО значно збільшило свою присутність на своєму східному фланзі, зокрема в Польщі", — сказала Дахлалла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польський генерал Мацей Кліш доповів про невідомий об'єкт, який залетів на територію Польщі вглиб на 25 км під час атаки РФ по Україні. Його виявили три польські радари, однак не збили через нібито погану погоду.

Також "Коментарі" писали, що ЄС обговорює відправку своїх військових інструкторів в Україну. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини