Головна Новини Світ НАТО У НАТО відверто сказали, чи хочуть укладання Мінська-3
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО відверто сказали, чи хочуть укладання Мінська-3

Україна сама має визначити, на яких умовах вона хоче вести переговори з РФ, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг

5 липня 2024, 15:49
Поділіться публікацією:

У Брюсселі під час прес-конференції генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна є суверенною державою, тому тільки вона сама буде визначати, на яких умова можуть відбуватися переговори про завершення війни з Росією.

У НАТО відверто сказали, чи хочуть укладання Мінська-3

Єнс Столтенберг

Тобто, Столтенберг підкреслив, що це виключно суверенне право України — визначати умови, за яких можуть відбуватися переговори з Росією про припинення війни.

Водночас, як наголосив генсек НАТО, вся попередня поведінка Росії говорить про те, що не можна допустити чогось такого, що буде нагадувати "Мінськ-3".

Втім, за словами Столтенберга, необхідно знайти рішення, яке б принесло Україні сталий мир.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу активно обговорюються шлях завершення війни в Україні з допомогою мирних домовленостей із РФ. Зокрема, відзначалось, що РФ передала США свій проект мирного договору з Україною. Згідно із цим документом, Україна нібито має вийти із Донбасу, а РФ передасть Україні ЗАЕС і подумає над тим, щоб вийти із окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. При цьому РФ нібито пропонує Україні спільний контроль за Кримом. Але натомість вона хоче, щоб Україна, фактично, провела роззброєння та відмовилася від членства в НАТО.

Натомість сам Путін заявив, що РФ готова обговорювати мирний договорі з Україною на основі так званих стамбульських домовленостей, які буцімто були парафовані Україною. Втім, у Верховній Раді категорично спростували слова кремлівського диктатора і заявили, що він цинічно бреше. Там кажуть, що жодних домовленостей в Стамбулі не було.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини