Головна Новини Світ НАТО У НАТО закликали Росію вивести свої війська з країни-сусідки України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО закликали Росію вивести свої війська з країни-сусідки України

В 2022 році влада невизнаного Придністров'я заявила про своє бажання увійти в склад РФ

26 жовтня 2023, 18:10 comments3065
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає Росію вивести свої війська з території невизнаного Придністров'я. Таку заяву він зробив  під час зустрічі з прем'єром Молдови.

У НАТО закликали Росію вивести свої війська з країни-сусідки України

Єнс Столтенберг (фото з відкритих джерел)

"Приємно познайомитися з прем'єр-міністром Молдови Доріном Речаном", — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Столтенберг заявив, що  Північноатлантичний альянс повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови та закликає РФ повністю вивести свою армію з території країни. У своїй заяві він ма на увазі територію невизнаного Придністров'я, де Росія до цього часу тримає свої війська.

"Ви можете продовжувати розраховувати на підтримку НАТО", — додав Столтенберг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, хто може допомогти Кишиневу повернути Придністров'я. Молдова, яка намагається активніше, ніж раніше, протистояти російському впливу, залишаючись при цьому під прицілом Кремля, могла бути окупована РФ, якби вдалося перемогти Україну в рамках свого повномасштабного вторгнення. Про це заявила президент Молдови Майя Санду.

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець акцентує, що ключовий виклик, який зараз стоїть перед Молдовою – внутрішні противники, підрив безпеки.

За його словами, біда ще й у тому, що Молдова не має повноцінної армії. А тому – беззахисна з погляду загроз навіть перед збройними силами так званого Придністров'я, яке контролює РФ, яка має там "миротворців".

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, голова Луганської військово-цивільної адміністрації (2015-2016 роки), керівник та засновник волонтерської групи "Народний тил" Георгій Тука вважає, що Молдова мала чудовий шанс скористатися тим глибоким нокаутом, який росіяни отримали під час звільнення ЗСУ Харківщини та частини Херсонщини, включно з самим Херсоном. На той момент офіційний Кишинів міг, об'єднавши зусилля з Україною та Румунією, нарешті відновити суверенітет Молдавської держави, повернувши т.зв. Придністровську Молдавську Республіку.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини