Головна Новини Світ НАТО У НАТО занепокоєні: Росія може "покарати" Захід за підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО занепокоєні: Росія може "покарати" Захід за підтримку України

Росія може провести диверсію на підводних інтернет-кабелях, що становить загрозу для західного світу.

4 травня 2023, 11:25 comments2174
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступник генерального секретаря НАТО з розвідки Девід Каттлер висловив своє занепокоєння через можливу спробу Росії атакувати підводі кабелі, які є критичними для Заходу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

У НАТО занепокоєні: Росія може "покарати" Захід за підтримку України

Заступник генерального секретаря НАТО з розвідки Девід Каттлер. Фото з відкритих джерел

Представник НАТО заявив, що є ймовірність того, що росіяни спробують здійснити диверсію, спрямовану на підводні кабелі. Це було б "покаранням" Заходу за підтримку України.

"Існує підвищене занепокоєння, що Росія може націлитися на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись порушити життя Заходу, щоб отримати важелі впливу на ті країни, які забезпечують безпеку України", – сказав Девід Каттлер.

Заступник генерального секретаря НАТО з розвідки розповів про збільшення активності російських сил у порівнянні з попередніми роками. У центр уваги підводні кабелі та трубопроводи потрапили після вибухів, які пошкодили газопроводи "Північний потік". Каттлер відмовився говорити, хто стоїть за нападами на цю інфраструктуру через поточне розслідування. Підводні кабелі передають близько 95% інтернет-трафіку у світі, а 200 з 400 цих кабелів за даними НАТО є критичними.

"Загалом вони щодня здійснюють фінансові операції на суму приблизно 10 трильйонів доларів США, тому ці кабелі справді є стрижнем економіки", — сказав Каттлер.

Пошкодження цих об'єктів призведе до значних проблем у безпеці західного інтернету, а також роботі фінансової та енергетичної систем.

Через побоювання можливих диверсій НАТО збільшила кількість патрульних кораблів у Північному та Балтійському морях і створила спеціальний підрозділ із захисту критичної підводної інфраструктури.

"Загроза реальна, і НАТО активізується", — сказав німецький генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн, який очолює новий спецпідрозділ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Резніков назвав Україну єдиною країною, яка успішно виконує завдання НАТО.

Також "Коментарі" писали, що Данія оприлюднила фото об’єкта, який виявили біля газопроводу "Північний потік".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 травня 2023, 11:03

Дурниці, безпідставне нагнітання ситуації. Вся фінансова система, платіжні розрахунки та подібне тримається на е-зв'язках. Всю цю систему контролюють юдеї, як Беня Суркіси Тигипко. Вони ж головні вигодонабувачи цієї війни з обох сторін. Тому самім собі вони не зашкодять. Потім, після перемоги, мільярдний рух грошей від репараційного розпилу Росії - сотні років стабільного доходу


Новини