Головна Новини Світ НАТО У Пентагоні розповіли, як Україна приєднається до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні розповіли, як Україна приєднається до НАТО

Пентагон не розкриває планів щодо приєднання України до НАТО, але натякає, що Київ матиме власний шлях вступу до Альянсу.

21 червня 2023, 11:07
Поділіться публікацією:

Україна має пройти власний шлях приєднання до НАТО. Як повідомляє видання "Коментарі", про це на брифінгу заявила заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

У Пентагоні розповіли, як Україна приєднається до НАТО

НАТО-Україна. Фото: з відкритих джерел

Сінгх наголосила, що США "надихає те", як до Альянсу рухається Швеція.

"Щодо України, то вона матиме свій власний шлях до вступу до НАТО", — розповіла Сабріна Сінгх.

Представниця Пентагону дала зрозуміти, що зараз Вашингтон вважає першочерговим питанням – допомогти Україні мати все потрібне озброєння, щоб протистояти Росії на полі бою. Фактично щотижня опрацьовуються всі потреби України у озброєнні на полі бою. Є пакети військової допомоги, які обговорюються на перспективу, а є ті, які потрібні Києву вже зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні прокоментували контрнаступ ЗСУ та озвучили свій прогноз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з наближенням саміту НАТО у Вільнюсі, який намічено на 11-12 липня, дедалі більше актуалізується тема євроатлантичної інтеграції не лише Швеції, а й України. Не виключено, що на цій зустрічі може бути ухвалено рішення щодо гарантій безпеки України до вступу до НАТО, а також про те, що наша країна може стати членом Альянсу без ПДЧ. Ну, а у російської верхівки з цього приводу – традиційна істерика та потік нових абсурдних заяв, реченням яких останніми роками став заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв. Що, найімовірніше, відбудеться на саміті, чому це важливо не лише для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини