Головна Новини Світ НАТО У провладній партії Грузії розповіли, чому насправді Київ та Тбілісі не прийняли до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У провладній партії Грузії розповіли, чому насправді Київ та Тбілісі не прийняли до НАТО

Бідзіна Іванішвілі заявив, що в НАТО заздалегідь знали про війну з РФ

сьогодні, 10:15
Поділіться публікацією:

У 2008 році перед Грузією та Україною запалили "червоне світло" на шляху до НАТО "реальні координатори" Альянсу, тому що оберігали їх для "живої сили" у війні проти РФ. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив почесний голова партії влади Грузії "Грузинська мрія" та перший номер у її виборчому списку Бідзіна Іванішвілі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише портал SOVA.

У провладній партії Грузії розповіли, чому насправді Київ та Тбілісі не прийняли до НАТО

НАТО. Фото: з відкритих джерел

Іванішвілі відомий як засновник "Грузинської мрії" та проросійський олігарх. Він стверджує, що на саміті НАТО 2008 року Україні та Грузії відмовили не через блокаду однієї чи двох країн, а тому, що так вирішили "координатори НАТО" — "ті, хто насправді керує НАТО".

Політик заявив, що ці "координатори" не хотіли приймати Україну та Грузію "через елементарну причину".

"Дуже багато заяв робиться від західних політиків про те, що, мовляв, ми робимо все, щоб НАТО не вплутувалося у війну Росії, що ми дамо Україні зброю, гроші, всі кошти, але як жива сила має бути лише Україна... Це і в 2008 році, звичайно ж, планувалося", — заявив Іванішвілі, говорячи про тодішню російсько-грузинську війну.

На думку бізнесмена, саме для цього на Заході берегли Грузію та Україну, саме тому ці дві країни не прийняли до НАТО. Нібито на цьому тлі грузинський народ при Саакашвілі у 2008 році був втягнутий у першу війну.

Грузинська влада після початку великої російсько-української війни переконує, нібито в Грузії хоче відкрити "другий фронт" проти Росії, і лише "Грузинська мрія" здатна це запобігти і зберегти світ. Ця риторика особливо посилилася напередодні парламентських виборів 26 жовтня, які пройдуть пропорційною системою, що збільшує шанси опозиційних партій. "Грузинська мрія" звинувачує опозицію в тому, що вона, мовляв, хоче відкрити "другий фронт" та принести війну до Грузії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Грузію більше не бачать у ЄС: яке рішення ухвалили лідери Євросоюзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини