Головна Новини Світ НАТО Росія порушила кордони країни НАТО: міністр оборони Румунії підтвердив інформацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія порушила кордони країни НАТО: міністр оборони Румунії підтвердив інформацію

Міністр оборони Румунії підтвердив падіння російських дронів на території країни НАТО.

6 вересня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар, підтвердив, що уламки російського безпілотника впали на території його країни. Це сталось попри заяви президента Румунії Клауса Йоганніса, який заперечував інцидент. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sky News.

Росія порушила кордони країни НАТО: міністр оборони Румунії підтвердив інформацію

Міністр оборони Румунії Ангел Тілвар. Фото з відкритих джерел

Ангел Тілвар вказав, що частини російських дронів впали на територію Румунії, після атаки на українські населені пункти на півдні України. Заява Тілвара вийшла через два дні після повідомлень Києва про падіння російських БПЛА у Румунії.

"Ми обстежили дуже велику територію, у тому числі й ту, про яку точилися дискусії в публічному просторі, і я підтверджую, що на цій території були знайдені фрагменти, які можуть бути від дрона", – додав Тілвар.

Слід зауважити, що офіційно Бухарест заперечував повідомлення України про падіння російського апарату на території країни НАТО. Клаус Йоганніса заявив, що падіння було "дуже близько".

"Сьогодні у нас були атаки, сказав мені міністр оборони, які були перевірені на відстані 800 метрів від нашого кордону. Так дуже, дуже близько", — сказав Клаус Йоганніс та додав, що жоден уламок не впав на територію Румунії.

Нагадаємо, що російська зброя не вперше перетинає та падає у країнах НАТО поблизу України. Минулого року ракета впала у Польщі, де було вбито двоє людей. Тоді поляки заявили, що ракета змінила курс після влучання українських систем ППО. Обидві країни є членами НАТО, який вважає напад на одного члена альянсу нападом на всіх.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Румунії відреагував на російський удар поблизу румунського кордону.

Також "Коментарі" писали, що президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини