Головна Новини Світ НАТО Україна буде в НАТО, або швидко повернеться до РФ: шокуючий пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна буде в НАТО, або швидко повернеться до РФ: шокуючий пояснення

Україна не буде буферною зоною між НАТО та Росією

сьогодні, 17:01
Поділіться публікацією:

Західні аналітики припускають, що Україна залишиться так званою буферною зоною між Альянсом і РФ, яка триматиме безпечну територіальну дистанцію від прямих загроз для них. Втім, як вважає колишній посол України в США Валерій Чалий, таке бачення є помилковим.

Україна буде в НАТО, або швидко повернеться до РФ: шокуючий пояснення

Україна НАТО

За його словами, перш за все необхідно розуміти, що саме буферні, сірі зони — це нестабільна ситуація, яка дуже швидко може змінитися. Свіжий приклад — Білорусь, територію якої вже важко вважати буферною зоною для країн НАТО від російських загроз, відзначив експерт.

Окрім того, додав Чалий, процеси інтеграції до НАТО і ЄС можуть бути й зворотними. Свіжий приклад — Грузія, яка на наших очах розвертаються дуже швидко до РФ, не зважаючи на попередню війну й окупацію частини її території, додав експерт.

Також Чалий вказує на те, що порушення міжнародного права та вихід з багатьох угод, що накладали певні обмеження на розташування збройних сил в Європі разом з новими технологіями скорочують дистанцію. При цьому він знову навів приклад — безпілотні летальні системи, які вже мають, по суті, стратегічну дальність.

"Тому, якщо дивитися на ці свіжі приклади, то напрошується прямий висновок про найбільш вірогідний сценарій: Україна або буде в НАТО в найближчі роки, або повернеться до РФ, як би це зараз дивним не виглядало. Буферною зоною, з багатьох об'єктивних причин, Україна вже не буде. І жодні концепції нейтралітету тут вже не допоможуть", — відзначив Чалий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові засумнівалися в дієвості НАТО, мовляв, ця структура уже не воює, а тільки думає, як домовитися з противником, апелюючи до його совісті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини