Головна Новини Світ НАТО Україні про членство в НАТО можна лише мріяти: хто пообіцяв блокувати вступ Києва до Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні про членство в НАТО можна лише мріяти: хто пообіцяв блокувати вступ Києва до Альянсу

Словаччина не погодиться ратифікувати членство України в Альянсі

сьогодні, 06:52
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо категорично виступив проти повноцінного приєднання України до НАТО. Глава уряду зазначив, що жодна країна не зможе стати повноправним членом блоку, якщо не отримає згоди на це абсолютно всіх країн-членів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує видання "Pravda".

Україні про членство в НАТО можна лише мріяти: хто пообіцяв блокувати вступ Києва до Альянсу

НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Поки я є прем'єр-міністром Словацької Республіки, я вестиму депутатів, на яких я маю політичний контроль як голова партії, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО", — сказав Фіцо.

Крім того, Роберт Фіцо вкотре повторив наратив про те, що членство України в НАТО могло б стати основою для третьої світової війни, яку Словаччина хоче уникнути.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білоусова висловилися про формулу миру Зеленського: кажуть, що Кремль знає план НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – час від часу виникають розмови щодо перспектив членства України в НАТО. Ось і зараз уже колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Financial Times" заявив, що цілком реальним може бути сценарій, за якого Україна стає членом Північноатлантичного Альянсу, але не всі її території деокуповані. Що стоїть за цією заявою? Навіщо його робити, якщо, як відомо, усередині блоку немає навіть єдиної позиції щодо приєднання України до Альянсу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – під час чергової зустрічі контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", яка відбудеться за участю президента США Джо Байдена, обговорюватимуться кроки щодо наближення України до членства в НАТО. Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на коментарі західного дипломата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини