Головна Новини Світ НАТО В Естонії пояснили, що мали на увазі, коли закликали відправити війська НАТО до України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії пояснили, що мали на увазі, коли закликали відправити війська НАТО до України

Влада Естонії вважає, що у союзників має бути лише одна мета - перемога України

20 травня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

Країни НАТО не повинні боятися, що відправлення військ в Україну для навчання солдатів ЗСУ може втягнути альянс у війну з Росією. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, пише Financial Times.

В Естонії пояснили, що мали на увазі, коли закликали відправити війська НАТО до України

НАТО. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, посилаючись на заяву прем'єр-міністра Естонії, що "є країни, які вже готують солдатів на землі", і вони робили це на свій страх та ризик.

Прем'єр переконана, що якщо окупанти атакуватимуть навчальний персонал, це не призведе до автоматичного спрацювання статті 5 НАТО про взаємну оборону.

"Я не можу уявити, що якщо там хтось постраждає , то ті, хто прислав своїх людей, скажуть: "Це п’ята стаття. Давайте... бомбити Росію". Це не так. Це не автоматично. Тож ці страхи необґрунтовані. Якщо ви посилаєте своїх людей допомагати українцям... ви знаєте, що в країні війна, і ви йдете у зону ризику. Тому ви ризикуєте" , – пояснила Каллас.

Як зазначається, Україні найближчими місяцями потрібно набрати та навчити сотні тисяч військових. Було б ефективніше зробити це на території нашої країни і не транспортувати солдатів та зброю до Польщі чи Німеччини та назад.

Європейські лідери почали змінювати свою позицію через те, що російські війська перевершують Сили оборони у озброєнні та чисельності, і Україні важко зберегти свої оборонні лінії.

Генерал Сі-Кью Браун, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, припустив, що європейці "згодом досягнуть того, щоб відправити більше військ в Україну".

"Російська пропаганда спрямована на війну з НАТО, тому їм не потрібні виправдання. Хоч би що ми робили на нашому боці... Якщо вони хочуть атакувати, вони нападуть", — наголосила Каллас.

Як відомо, Естонія є одним із найрішучіших прихильників України та найбільшим військовим донором Києва, якщо виміряти частку валового внутрішнього продукту. Прем'єр країни наголосила, що українські союзники не мають спільної мети. Одні, як Естонія, хочуть перемоги для ЗСУ, але інші фокусуються на тому, щоб Україна не програла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи прийдуть західні війська на допомогу ЗСУ: в Естонії розповіли, що з цією ідеєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини