Головна Новини Світ НАТО "Вагнерівці" у Білорусі: у НАТО відповіли, чи бачать загрозу для Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вагнерівці" у Білорусі: у НАТО відповіли, чи бачать загрозу для Альянсу

Альянс значно посилив свою оборонну присутність у східній частині НАТО.

8 серпня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

У НАТО уважно стежать за ситуацією у Білорусі, куди переїхали найманці ПВК "Вагнер". Але для країн Альянсу прямої чи опосередкованої загрози нема. Таку заяву зробила речниця НАТО Оана Лонгеску у коментарі виданню РАР.

"Вагнерівці" у Білорусі: у НАТО відповіли, чи бачать загрозу для Альянсу

"Вагнерівці" у Білорусі (фото з відкритих джерел)

 "Ми не бачимо жодної прямої чи опосередкованої військової загрози з боку найманців "Вагнера" для наших союзників, але ми залишаємося пильними", – сказала Лунгеску.

За її словами, Альянс значно посилив свою присутність у східній частині НАТО, відповідаючи на агресію Росії. Також НАТО "продовжує робити все необхідне для стримування будь-якої загрози і захисту кожного сантиметра території Альянсу".

"На Вільнюському саміті в липні, ми  заявили, що закликаємо всі країни не надавати жодної допомоги незаконній війні РФ проти України і засуджуємо всіх тих, хто сприяє російській війні", – заявила вона.

Також речниця НАТО зазначила, що Білорусь й далі дозволяє використовувати свою територію та інфраструктуру для  військ РФ та підтримувати російську агресію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яке завдання Вагнера в БілорусіКонцентрація найманців ПВК "Вагнера" поблизу кордонів Євросоюзу з боку Республіки Білорусь (РБ) призвела до того, що глави МВС Литви та Польщі узгодили спільні дії щодо можливих провокацій та загроз. А в СБУ не виключають, що вагнерівці можуть здійснити провокацію "під чужим прапором" на стратегічному об'єкті Білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі – з метою втягнути РБ у відкриту війну проти України. 

На думку політолога Дмитра Воронкова, маневри вагнерівців на території Білорусі навряд чи закінчаться нападом на країни НАТО. Навіть руками найманців Росія на це не наважиться. Занадто явно все в результаті буде вказувати саме на неї. Але провокації цілком можливі, впевнений експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 серпня 2023, 19:21

І знов нема загрози. Як наші корумповані православні не намагаються втягнути НАТО в конфлікт, щоб чужими руками вирішувати проблему, не виходить. Країну захищати/звільняти, це не казну тирити.


Новини