Головна Новини Світ НАТО Війська НАТО можуть втрутитися у війну в Україні: є два можливі сценарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська НАТО можуть втрутитися у війну в Україні: є два можливі сценарії

У НАТО визначили для себе дві червоні лінії - якщо Росія їх перетне, можлива пряма участь блоку у війні в Україні.

5 травня 2024, 19:40
Поділіться публікацією:

Альянс  може  взяти участь у війні РФ проти України, коли росіяни  прорвуть  оборону ЗСУ на північно- західних рубежах країни, чи  в разі військових провокацій РФ  проти країн Балтії, Польщі чи агресії на Молдову.

Війська НАТО можуть втрутитися у війну в Україні: є два можливі сценарії

Війська НАТО в Україні (фото з відкритих джерел)

В публікації  італійської газети Repubblica  стверджується, що  тепер в представників колективного безпекового  блоку  Заходу нема оперативного плану, який передбачає  введення військ в Україну.  

Представники західного світу можуть з військом  вступити у війну на території України,  коли відбудеться втручання третьої сторони, для  прикладу, в разі прориву  загарбників на північному заході української держави.

"Це створило б коридор між Україною та Білоруссю... Тактичний варіант нещодавно визнано ймовірним кількома аналітиками союзників. Тоді Мінськ був би безпосередньо включений у війну. Його війська та арсенал мали б вирішальне значення для Москви. І ця обставина могла лише активізувати оборону на користь України", — йдеться в публікації.

Друга червона лінія  для Заходу — це  військові провокації проти країн Балтії чи Польщі, чи прямий напад на Молдову.

"Це не обов'язково вторгнення, яке може статися після наступу на Одесу, але просто військовий удар, щоб перевірити реакцію Заходу", — зазначає видання.

Передбачають, що РФ може  здійснити спробу перевірити здатність НАТО до реакції "у фазі можливої плутанини". Під хаотичною ситуацією йдеться про сезон виборів у Європі та США. Кремль може подумати, що Альянс відволічеться, але в блоці не миритимуться з подібним проявом російської агресії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  які країни НАТО Росія захопить за тижденьКраїна-агресор, яка ніколи не приховувала своїх загарбницьких планів щодо країн Балтії, здатна захопити ці держави за сім днів, при цьому реакція НАТО буде більш тривалою. Таку думку в інтерв'ю The Economist висловив представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 травня 2024, 19:04

Що означає "коридор між Україною та Білоруссю"? Малось на увазі захід з Білорусі через Волинь? Так російські війська вже заходили з півночі. На Київ теж ніхто не піде. Там все домовлено. Його просто візьмуть у кільце і світ ще буде здивований, як ця Хунта, стане маріонеткою Кремля. Поразки України не буде. Буде або як Білорусь, або поглинання (скоріше повернення) невдало відокремленої території, яка історично не була самостійною. Війни ж на законодавчо визнаному рівні немає ні там, ні там. Ніхто ж з влади і не прагне боротись. Вони навіть на укріпленнях розікрали все. На Росії навіть попи мотивовані, а в нас жеруть капеланами(комісарами) ще й комендантську годину тільки їм скасували. В економіці країни цілий нічний сегмент ділової активності вкрали, а попам секти дозволено.


Новини