Головна Новини Світ НАТО Війська НАТО у двох випадках можуть зайти в Україну. І це не допомога у нищенні РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська НАТО у двох випадках можуть зайти в Україну. І це не допомога у нищенні РФ

Війська НАТО завжди уникатимуть прямого зіткнення із Росією, про це у Фейсбуці написав політичний експерт Олександр Кочетков. Втім, за його словами, така ймовірність все ж існує, проте для України вона не означитиме чогось надто доброго

29 лютого 2024, 12:26 comments2483
Поділіться публікацією:

Як вважає Олександр Кочетков, війська НАТО можуть бути направлені в Україну у двох випадках. Перший з них, коли у Збройних сил все буде чудово і вони почнуть нищити ворога на його території. Тоді, каже експерт, військові Альянсу можуть прийдуть в Україну, щоби створити буферну зону і "дещо притримати" ЗСУ.

Війська НАТО у двох випадках можуть зайти в Україну. І це не допомога у нищенні РФ

Війська НАТО

Ще один варіант, який звучить гірше, полягає в тому, що війська НАТО зайдуть в Україну, коли в країні все буде геть зовсім погано. Тоді військові Альянсу будуть потрібні, щоби не допустити "остаточного краху".

Проте, як вважає Кочеткова, Україна далека від обох цих сценаріїв.

При цьому експерт додає, що правда в тому, що війська Альянсу намагаються зі всіх сил уникнути прямого зіткнення із Росією.

"Щодо вступу військ НАТО в Україну, то, звісно, було б гарно, якщо вони перекрили б небо над Україною. Або забезпечили інфраструктуру для майбутніх Ф-16. Або хоча б встали вдовж кордону з Білоруссю і вивільнили з’єднання ЗСУ, які змушені чатувати на тому кордоні",
- каже Кочетков.

Але цього не буде, вважає експерт.

"За кожного загиблого НАТІвця доведеться відповідати їхнім політикам, і вони цієї відповідальності бояться більше, ніж російського вторгнення",
— додав Кочетков.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що йдуть дискусії із приводу того, чи варто країнам Заходу направити свої війська на допомогу Україні. Разом з тим, у Словаччині, Чехії, Німеччині, Канаді, Польщі заявили, що такі дії не на часі, і вони не відправлятимуть своїх військових, щоби допомогти ЗСУ у боротьбі з Росією.

При цьому, портал "Коментарі" розповідав, що Макрон, ймовірно, зробив таку резонансну заяву, аби привернути більше уваги до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини