Все ж таки зважилися: ще одна країна НАТО навчатиме українських військових

Болгарським військовим дозволили взяти участь в ініціативі Альянсу

Кабінет Міністрів Болгарії посилив свою підтримку України. Військовослужбовцям болгарських збройних сил дозволили брати участь в операції НАТО з підготовки та надання допомоги Україні в галузі безпеки (NSATU). Як передає портал "Коментарі", про це заявили у болгарському уряді.

"Приймаючи це рішення, наша країна дає чіткий сигнал про свою відданість підтримці України, відстоювання євроатлантичних цінностей та зміцнення своєї союзної солідарності спільним зусиллям на підтримку міжнародного миру та безпеки", - йдеться у заяві болгарського уряду.

Як зазначається, з огляду на "близькість конфлікту до кордонів Болгарії та його значущість для європейської безпеки, внесок Болгарії в операцію NSA TU відповідає зусиллям інших держав-членів Альянсу".

Таким чином Кабмін Болгарії дав дозвіл на участь болгарських військових в ініціативі Альянсу, під егідою якої проходитиме навчання українських військовослужбовців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова комітету з оборони Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликає уряди Німеччини та інших країн Європейського Союзу збільшити обсяги постачання зброї Україні.

Крім цього, Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликала Захід вжити додаткових заходів для підвищення ефективності американських винищувачів F-16, нещодавно поставлених в Україну.

"Це важливий сигнал і ефективна підтримка, що F-16 нарешті поставляються", - заявила політик. Штрак-Циммерман підкреслила, що Європа не повинна опускати руки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі визнали, що допомога Україні може припинитись: що сталося.