Головна Новини Світ НАТО З'явилася реакція НАТО на порушення кордону Польщі білоруськими гелікоптерами
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція НАТО на порушення кордону Польщі білоруськими гелікоптерами

В Альянсі заявили, що продовжать працювати у тому напрямку, щоб гарантувати, що вся територія країн НАТО залишається у безпеці

2 серпня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний Альянс уважно моніторить ситуацію вздовж своїх східних кордонів. Це пов'язано з тим, що два білоруські військові гелікоптери на деякий час влетіли в повітряний простір Польщі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Telewizja Polska".

З'явилася реакція НАТО на порушення кордону Польщі білоруськими гелікоптерами

Як заявили в Альянсі, союзники перебувають у контакті з польською владою.

"Ми продовжуватимемо робити все необхідне, щоб гарантувати, що вся територія Альянсу залишається в безпеці", — заявило джерело.

Зазначимо, 1 серпня жителі польського села Біловеж повідомили, що над їхніми будинками було помічено два бойові вертольоти Білорусі. Однак влада Польщі спочатку намагалася не афішувати про те, що сталося, повідомляючи, що кордон ніхто не перетинав. Лише згодом Міноборони Польщі підтвердило, що сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко розродився низкою чергових резонансних заяв. Серед іншого – звинуватив США та Британію мало не у руйнуванні Європи. Крім того, почав брязкати ядерною зброєю, нібито вже переданою РФ і розосередженою територією РБ. А ще заявив, що нібито пожартував, коли раніше казав, нібито вагнерівці, які перебазувалися до Білорусі, хочуть здійснити "екскурсію" на територію Польщі. Тим часом білоруські вертольоти днями порушили повітряний простір Польщі. І загалом ситуація на білорусько-польському та білорусько-литовському кордоні явно загострилася після перебазування вагнерівців до Білорусі. Про що говорять останні заяви Лукашенка, а також реакція Заходу на витівки білоруської армії та вагнерівців, за якими, схоже, проглядається тінь Кремля? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини