Головна Новини Світ НАТО Загроза агресії РФ подіяла: до якого рішення дозріли в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза агресії РФ подіяла: до якого рішення дозріли в НАТО

За інформацією The Telegraph, країни НАТО створять у Європі "стіну безпілотників"

27 травня 2024, 09:40 comments1129
Поділіться публікацією:

Ряд країн НАТО, розташованих у Європі, домовилися побудувати "стіну з безпілотників" уздовж своїх кордонів. Це необхідно для захисту від російської агресії та потенційних провокацій за участю РФ. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Telegraph.

Загроза агресії РФ подіяла: до якого рішення дозріли в НАТО

НАТО. Фото: з відкритих джерел

Норвегія, Польща та Фінляндія працюватимуть із трьома країнами Балтії – Естонією, Латвією та Литвою.

"Це абсолютно нова річ. Кордон безпілотників з Норвегії до Польщі", — сказала міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

За її словами, це "дозволить захиститися від провокацій з боку недружніх країн".

Слід зазначити, що владу країн ЄС, що межують з Росією, все частіше турбують питання безпеки їхніх кордонів. Зокрема Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з Росією, а також посилила контроль над мігрантами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль нібито вирішив в односторонньому порядку "змінити" морські кордони Росії з Литвою та Фінляндією в Балтійському морі. Відповідний проект з'явився 21 травня на сайті російського уряду, а потім було вилучено. Але галасу встиг наробити. Фінляндія нагадала про конвенцію ООН з морського права, а також зазначила, що внесення плутанини – це ще й гібридний вплив, який так любить РФ. У литовському МЗС заявили, що йдеться про свідому провокацію та ескалацію з боку Росії, на яку має бути тверда відповідь від НАТО та ЄС. Голова комітету із закордонних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсон закликав НАТО "прокинутися" — і довести здатність адекватно реагувати на погрози. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини