Головна Новини Світ НАТО Захід готовий до підвищення ставок: навіщо сухопутні війська армії США прибули до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід готовий до підвищення ставок: навіщо сухопутні війська армії США прибули до Європи

За інформацією Пентагону, армія США розпочала наймасштабніші навчання в Європі

5 квітня 2024, 07:28
Поділіться публікацією:

Пентагон заявив, що сухопутні війська армії США беруть участь у навчаннях Steadfast Defender 24. Вони продовжаться до 31 травня. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Патрік Райдер. Цю інформацію також підтверджує сайт НАТО.

Захід готовий до підвищення ставок: навіщо сухопутні війська армії США прибули до Європи

США - НАТО. Фото: з відкритих джерел

У програмі навчання реагуватиме на загрози в умовах війни Росії проти України. За словами речника Пентагону, США відправили військовий корабель USS Gunston Hall з обладнанням.

"Сьогодні ми відзначаємо офіційний початок найбільших навчань армії США в Європі Steadfast Defender 24, відправивши військові кораблі з обладнанням для цього заходу", — зазначив Патрік Райдер.

У Північноатлантичному альянсі уточнюють, що "Steadfast Defender 24" продемонструє здатність НАТО швидко розгорнути сили з Північної Америки та інших частин Альянсу для посилення оборони Європи.

"Альянс продемонструє свою здатність зміцнити євроатлантичний регіон за допомогою трансатлантичного переміщення сил з Північної Америки. Defender 2024 стане наочною демонстрацією нашої єдності, сили та рішучості захищати один одного, наші цінності та заснований на правилах міжнародний порядок", — заявив Верховний головнокомандувач об'єднаними збройними силами. Європі, генерал Крістофер Каволі.

Навчання пройдуть у кількох місцях, а відповідні навчання триватимуть до 31 травня 2024 року. Це будуть перші великомасштабні навчання НАТО, на яких будуть реалізовані нові плани оборони.

"Вони покажуть, що НАТО може проводити та підтримувати складні багатопланові операції протягом кількох місяців на відстані тисяч кілометрів від Крайньої Півночі до Центральної та Східної Європи та за будь-яких умов", — заявили в альянсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить ситуація на фронтах в Україні: чи можливий прорив у війні найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини