Головна Новини Світ Близький Схід Афганістан заборонив номерні знаки з числом 39: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Афганістан заборонив номерні знаки з числом 39: в чому причина

Тепер афганці будуть назавжди позбавлені злощасного числа

24 січня 2021, 09:50 comments3920
Поділіться публікацією:

У поточному місяці віце-президент Афганістану Амрулла Салех офіційно заборонив видавати в країні автомобільні реєстраційні знаки з числом 39, і громадяни нарешті видихнули. З чим же пов'язана ця заборона?

Афганістан заборонив номерні знаки з числом 39: в чому причина

заборона номерного знака з числом 39 (фото з відкритих джерел)

Місцеві Департаменти дорожнього руху більше не мають права видавати афганцям при реєстрації транспортного засобу номерні знаки, в яких є число 39. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що в Афганістані це число асоціюється з проституцією і сутенерством. І існує кілька версій, чому саме це число люди вважають злощаснім. Згідно з однією з них, 39 співзвучно словосполученню "мертва корова" і означає сутенера на місцевому сленгу.

Через такі забобони багато жителів категорично відмовлялися вішати на автомобілі знаки з числом 39. І в Департаменті дорожнього руху ставилися до цього з розумінням і готові були поміняти номерний знак, проте не безкоштовно. За таку послугу представники департаменту вимагали 300 доларів.

Віце-президент Афганістану зазначив, що відомство на таких "справах" заробило вже мільярд доларів. Але влада країни хоче покласти край корупції та подібним махінаціям, тому пішла назустріч недовірливим автомобілістам і вирішила назавжди виключити число 39 зі списку автомобільних реєстраційних номерів.

Нагадаємо, з грудня 2020 року в Україні почали діяти нові правила отримання реєстраційних номерів на транспортні засоби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні власникам електромобілів почали видавати спеціальні номери. І їх формат дещо відрізняється від звичного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини