Головна Новини Світ Близький Схід Армія Ізраїлю знищила виробництво іранських дронів в Сирії
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія Ізраїлю знищила виробництво іранських дронів в Сирії

Ізраїль атакував позиції іранських військ в Сирії.

23 жовтня 2022, 17:12 comments1517
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

21 жовтня ізраїльські війська завдали ракетних ударів по заводу, де виготовлялись іранські дрони-камікадзе. Можливо саме ці безпілотники Російська Федерація отримувала від Ісламської Республіки для терористичних атак по території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр моніторингу за дотриманням прав людини у Сирії (SOHR).

Армія Ізраїлю знищила виробництво іранських дронів в Сирії

Армія Ізраїлю знищила виробництво іранських дронів. Фото ілюстративне з відкритих джерел

За інформацією SOHR були знищені місця виробництва безпілотних літальних апаратів, радари та злітно-посадкова смуга, яка вела до аеропорту. Про жертви наразі немає інформації.

Центр моніторингу за дотриманням прав людини вважає, що від січня 2022 року в районі військового аеропорту Дімас постійно привозили зброю, снаряди, а також частини для виробництва безпілотників. Іран та місцеві терористи вже кілька місяців повністю контролювали периметр навколо аеропорту.

Іранські дрони завдають шкоди Україні, адже їх складно виявити, а системи ППО не завжди вдало працюють проти них. Безпілотники з Ірану можуть низько летіти, а окрім того, переважно складаються не з металевих частин, що утруднює їх виявлення спеціальними протиповітряними системами.

Наразі Росія офіційно не визнала, що купує дрони-камікадзе в Ісламської Республіки та називає усю використану зброю в Україні російською. Безпілотники з Ірану РФ перейменовує на "Герань-2".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військовослужбовці ліквідували 10 іранських інструкторів у Криму.

Також "Коментарі" писали про заяву Ентоні Блінкена, який вважає, що Іран може збільшити постачання дронів-камікадзе до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини