Головна Новини Світ Близький Схід Авторитетна країна захищає активи РФ від арешту та застерігає G7: чим погрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Авторитетна країна захищає активи РФ від арешту та застерігає G7: чим погрожує

В Ер-Ріяді натякнули, що можуть продати деякі європейські боргові зобов'язання

9 липня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

 Міністерство фінансів Саудівської Аравії висловило свою незгоду з ідеєю арешту 300 мільярдів доларів заморожених активів Російської Федерації перед країнами-членами Групи семи (G7). За повідомленням Bloomberg, ер-Ріяд натякнув, що у гіршому випадку можуть розглянути продаж європейських боргових зобов'язань, зокрема, виданих французьким казначейством.

Авторитетна країна захищає активи РФ від арешту та застерігає G7: чим погрожує

Саудівська Аравія застерегла G7 від арешту активів Росії (фото з відкритих джерел)

 "Міністерство фінансів Саудівської Аравії повідомило деяким партнерам по G7 про свою незгоду з цією ідеєю, яка мала на меті підтримати Україну. ... Саудівці конкретно згадали про борги, випущені французьким казначейством", — йдеться у матеріалі.

 У травні та червні G7 обговорювала різні варіанти відносно активів російського центрального банку. В результаті група вирішила залишити активи в спокої, ігноруючи становище, яке акцентували США та Великобританія, на прямій конфіскації. Деякі країни-члени єврозони були проти цієї ідеї, оскільки вони боялися можливих негативних наслідків для валютного ринку.

ЗМІ також вказують, що активи Саудівської Аравії в євро та французьких облігаціях можуть складати значну суму, проте їхній продаж, ймовірно, не має значного впливу на ринкову ситуацію. Водночас, європейські чиновники залишаються занепокоєні можливістю наслідування іншими країнами прикладу Саудівської Аравії.

"Якими б не були мотиви Саудівської Аравії, цей крок підкреслює її зростаючий вплив на світовій арені та труднощі, з якими стикається "Група семи", намагаючись заручитися підтримкою України з боку країн так званого "глобального Півдня" перед обличчям російської агресії", — резюмує видання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у ЄС оскаржать передачу Україні надходжень від заморожених активів РФ. Угорщина оскаржить передачу Україні надходжень від заморожених у Європейському Союзі російських активів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини