Головна Новини Світ Близький Схід Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в порушенні перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в порушенні перемир'я

Країни заявляють про нові обстріли

17 жовтня 2020, 09:21
Поділіться публікацією:

Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в суботу в нападах і порушенні перемир'я за посередництва Росії, оскільки на Південному Кавказі тривали найзапекліші бої з 1990-х років. Про це пише Reuters.

Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в порушенні перемир'я

Баку заявив, що в результаті вірменського ракетного удару в місті Гянджа загинули 13 мирних жителів і понад 40 отримали поранення, а Єреван звинуватив Азербайджан у поточних обстріли.

Бойові дії є найзапеклішими в регіоні з того часу, як азербайджанські та етнічні вірменські сили почали війну в 1990-х роках за Нагірний Карабах — відколовся азербайджанський регіон, населений переважно етнічними вірменами. Конфлікт ризикує призвести до гуманітарної катастрофи, особливо якщо він втягне в себе Росію і Туреччину, вважають експерти і дипломати.

Генеральна прокуратура Азербайджану повідомила, що житловий район у другому за величиною місті країни, розташованому в декількох милях від Нагорного Карабаху, був обстріляний ракетами, в результаті чого постраждали близько 20 житлових будинків.

Прокуратура заявила, що Вірменія також націлила ракети на місто Мінгечавір, але азербайджанська система ППО їх збила.

Міністерство оборони Вірменії спростувало заяву Азербайджану про обстріл міст Азербайджану і звинуватило Баку в продовженні обстрілів населених пунктів всередині Нагірного Карабаху, включаючи Степанакерт, найбільше місто регіону.

Сотні людей загинули в результаті боїв з 27 вересня, а в суботу з'явилися нові ознаки того, що угода про припинення вогню, укладену тиждень тому порушено.

В результаті обстрілу з боку Азербайджану були поранені три мирних жителя, повідомили в МЗС Вірменії.

Вірменія також заявила, що кілька азербайджанських безпілотних літальних апаратів пролетіли над населеними пунктами Вірменії, атакували військові об'єкти та пошкодили цивільну інфраструктуру.

Нагадаємо, збройний конфлікт в Нагірному Карабаху поки що затих. У столиці Степанакерті триває тиша після того, як Вірменія та Азербайджан домовилися про перемир'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини