Головна Новини Світ Близький Схід Бойовики "Аль-Каїди" приєдналися до "Талібану" у боях за провінцію Панджшер в Афганістані – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики "Аль-Каїди" приєдналися до "Талібану" у боях за провінцію Панджшер в Афганістані – ЗМІ

В Панджшері тривають запеклі бої між бойовиками і афганськими силами опору, повідомляється про втрати з обох сторін

2 вересня 2021, 23:38
Поділіться публікацією:

Армія радикалів "Талібану" хоче захопити останню афганську провінцію Панджшер, де ще утримують владу залишки афганського уряду. Тепер цим терористам допомагають одновірці з так само терористичного угрупування "Аль-Каїда".  Про це сповіщає Al Arabia, посилаючись на власних інформаторів.

Бойовики "Аль-Каїди" приєдналися до "Талібану" у боях за провінцію Панджшер в Афганістані – ЗМІ

До бойовиків талібану приєдналися інші бойовики (фото з відкритих джерел)

Бойовики не рахуються зі втратами, яких зазнали і хочуть захопити останню бунтарську місцевість, яка  їм не здається  і намагається протистояти. В афганський рух опору об’єднались  вцілілі представники правоохоронних органів та афганського уряду.

 В горах Панджшеру народився син мужнього військового командира Ахмада Шах Масуда , більш відомий місцевому населенню, за ім’ям Панджшерський лев. Він очолив місцевих жителів в боротьбі з радянською окупацією в 1979-89 роках. Ахмад Масуд-менший  очолив тут опір земляків. І завдяки цьому окупанти з "Талібану" не змогли захопити  цю гірську область.

Бійці афганського руху опору утримують долину, яку важко захопити через її природне розташування. Переговори між супротивниками не дали ніяких результатів.

Запеклі сутички  тут продовжуються, обидві сторони втратили чимало людей. Терористи навіть повідомили, що взяли під свій контроль частину цієї провінції і раділи, що знищили частину своїх ворогів.

В свою чергу, представники Національного фронту опору Афганістану заявили, що їх бійці повністю контролюють всі дороги і проходи, відбивають атаки, щоб не дати захопити важливий район Шотул, який дає змогу контролювати вхід в долину.

За їх словами, сили   радикалів вже зробили   кілька спроб увійти в Шотул з Джабул-Сараджа, це – населений пункт сусідньої провінції Парван, але і кожен раз зазнавали невдачі.  

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що таліби оголосили свою владу в Афганістані

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини