Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників

Бойовики стверджують, що їм потрібен час, щоб знайти всіх людей, яких вони викрали та відвезли до Гази

Один із ватажків ХАМАС Мусса Абу Марзук під час візиту до Москви заявив, що їхнє угруповання не звільнить заручників, яких воно захопило під час жорстокої атаки 7 жовтня, поки Ізраїль не погодиться на припинення вогню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Абу Хамід заявив російським пропагандистським ЗМІ, що угрупованню також потрібен час, щоб знайти всіх заручників у Газі.

"Група захопила в полон десятки людей, більшість із яких - мирні жителі, і нам потрібен час, щоб знайти їх у секторі Газа і потім звільнити", - зазначив Хамід.

За його словами, з моменту захоплення близько 50 заручників були вбиті через відповідні ізраїльські авіаудари по Газі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази: ЗМІ дізналися про подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – через три тижні після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль армія останнього (ЦАХАЛ) все ще не наважилася розпочати повномасштабну операцію в Секторі Газа. Проводяться обстріли, невеликі рейди, але анонсованої наземної операції, проти якої виступили як противники, так і союзники Ізраїлю, немає. Натомість Росія вже не приховує свого зв'язку не лише з Іраном, а й із ХАМАСом, приймаючи в Москві їхніх представників. Що, зрозуміло, викликає роздратування в Ізраїлі. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про те, що можна сказати про близькосхідне загострення на даний момент - і як ситуація, ймовірно, розвиватиметься далі.