Головна Новини Світ Близький Схід Церква Гробу Господнього в Єрусалимі відкривається для публіки в католицьку Вербну неділю
commentss НОВИНИ Всі новини

Церква Гробу Господнього в Єрусалимі відкривається для публіки в католицьку Вербну неділю

Храм Гробу Господнього відкрили для відвідувачів, оскільки в Ізраїлі активно проходить вакцинація від коронавируса

28 березня 2021, 22:48
Поділіться публікацією:

На відміну від минулого року, Єрусалимська церква Гробу Господнього відкрилася для публіки в католицьке Вербну неділю, дозволивши християнам відвідати месу на початку Страсного тижня на тому місці, де, на їхню думку, Ісус був розп'ятий і воскрес із мертвих. Про це пише Reuters.

Церква Гробу Господнього в Єрусалимі відкривається для публіки в католицьку Вербну неділю

Храм Гроба Господня. Фото: Ammar Awad / Reuters

Оскільки більше половини населення Ізраїлю отримали дві дози вакцини, обмеження, пов'язані з пандемією коронавируса, були ослаблені, щоб дозволити невеликим громадам збиратися разом за допомогою заходів соціального дистанціювання.

Настрій був святковим, коли десятки римських католиків пройшли через величезні дерев'яні двері церкви, яка є глобальним центром найважливішого свята в християнському календарі.

"В минулому році була жахлива Великдень, без людей, за закритими дверима. Цей рік набагато краще, двері відкриті, у нас не так багато людей, але ми більше сподіваємося, що все стане краще ", — сказав Reuters латинський Патріарх Єрусалиму Пьербаттіста Піццабалла, виходячи з церкви в супроводі священнослужителів і віруючих з пальмовим листям.

Відповідно до ізраїльськими обмеженнями на проведення зборів через COVID-19 все віруючі в масках з пальмовими і оливковими гілками в руках пройшли в процесії від Оливної гори до Старого міста.

Цього року католики святкують Великдень 4 квітня, а православні — майже через місяць, 2 травня.

Нагадаємо, фахівці провели розкопки в Єрусалимі біля Стіни Плачу і виявили цінну знахідку. Вони побачили давню вапнякову гирю, яка призначалася для торгівлі в X — VI столітті до нашої ери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини