Головна Новини Світ Близький Схід Чи вдалося відмовити Ізраїль від удару по ядерних об'єктах Ірану: заява Держдепу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося відмовити Ізраїль від удару по ядерних об'єктах Ірану: заява Держдепу

Держдеп прогнозує, що Ізраїль, якщо й дасть відповідь Ірану, це відбудеться до або після 7 жовтня

сьогодні, 12:30
Поділіться публікацією:

Уряд Ізраїлю не надав гарантій Білому дому, що не атакуватиме ядерні об'єкти Ірану у відповідь на масований удар балістикою 1 жовтня. Сама відповідь, найімовірніше, якщо й буде, то до або після 7 жовтня. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Чи вдалося відмовити Ізраїль від удару по ядерних об'єктах Ірану: заява Держдепу

Загострення на Близькому Сході. Фото: із відкритих джерел

Посилаючись на високопоставленого представника Держдепу США ЗМІ зазначає, зараз складно сказати, чи не скористається Ізраїль роковинами нападу ХАМАС 7 жовтня для дій у відповідь.

"Ми сподіваємося і очікуємо побачити деяку мудрість, а також силу, але, як ви знаєте, жодних гарантій немає", — відповів він на запитання, чи США отримали гарантії від Ізраїлю, що не будуть атаковані ядерні об'єкти Ірану.

Зазначимо, раніше цього тижня президент Джо Байден заявив, що США не підтримають дії Ізраїлю проти ядерної програми Ірану. Крім того, американська сторона поки не має ясності щодо того, коли буде ухвалено рішення про відповідь Ізраїлю.

Щодо можливості відповісти саме 7 жовтня, то в Держдепі вважають, що якщо Ізраїль і завдасть удару, то швидше за все до або після цієї дати. Щоб акт відплати не відволікав від суті трагічного дня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись та залишатись у центрі уваги світових ЗМІ. 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. У США вже заявили, що вона була набагато потужнішою, ніж відбулася у квітні цього року. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, своєю чергою, заявляє, що вона провалилася. При цьому видання The Wall Street Journal нагадало, що Ізраїль попереджав Іран про те, що у відповідь на будь-яку атаку ізраїльської території країна завдасть прямих ударів по іранським ядерним або нафтовим об'єктам. Якими є наслідки ракетної атаки Ірану на Ізраїль? Чи може вибухнути велика війна із залученням ще більшої кількості країн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини