Є лише дві країни, які виграють від палестино-ізраїльської війни, – Bloomberg

За версією Bloomberg, тільки Росія та Китай радіють тому, що відбувається між Палестиною та Ізраїлем, адже у них свої розрахунки

РФ і Китай стануть єдиними, хто залишиться у виграші у палестино-ізраїльській війні та отримає певні вигоди. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Видання зазначає, що запеклий конфлікт на Близькому Сході, який серйозно затягується, не тільки вдарить по могутності та авторитету Заходу, а й виснажить його і так мізерні ресурси, спрямовані проти Росії.

Також Bloomberg пише про "подвійні стандарти" Заходу та цитує коментар для "CNN" палестинського активіста Бартугу, який поставив питання, мовляв, "чому США підтримують Україну у боротьбі з окупацією, а на Близькому Сході підтримують окупанта".

Зазначимо, триває сьома доба ескалації на Близькому Сході, де 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вчинивши масу військових злочинів, включаючи масові вбивства мирних громадян, навіть немовлят. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) передбачувано почала жорсткі дії у відповідь, включаючи масовані удари по Сектору Газа, підконтрольного ХАМАС. Крім того, Сектор Газа взято в блокаду (включаючи перекриття води та енергії), допоки терористи не повернуть ізраїльських заручників. Держсекретар США Ентоні Блінкен вже побував в Ізраїлі, невдовзі туди збирається голова Пентагону Ллойд Остін. Штати (для яких Ізраїль – ключовий союзник поза НАТО) направили військову допомогу, а також свої авіаносці – до Східного Середземномор'я. Два кораблі Королівського флоту направила туди й Великобританія, щоб відстежувати загрози регіональної стабільності. Які основні висновки з близькосхідного "погарячіння" можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі, чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Газа: ООН застерігає від "катастрофи".