Головна Новини Світ Близький Схід Єгипет розлютився і перейшов до погроз Заходу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет розлютився і перейшов до погроз Заходу: що сталося

Єгипет впустить лише іноземців та палестинців із подвійним громадянством

17 жовтня 2023, 22:15
Поділіться публікацією:

В розпал  військового конфлікту між бойовиками ХАМАСу та армією Ізраїлю, представники  влади  Єгипту заявили, що не хочуть  пускати на свою територію біженців з Палестини.  В Єгипті  погрожують відправити їх до Європи.

Єгипет розлютився і перейшов до погроз Заходу: що сталося

Єгипет розлютився на Захід через палестинських біженців (фото з відкритих джерел)

 Про це інформує  Financial Times. Медіа посилається на власних  інформаторів.

"Ви хочете, щоб ми взяли 1 мільйон людей? Що ж, я збираюся відправити їх до Європи. Ви так дбаєте про права людини — що ж, ви їх і приймайте", — цитують тут   думку неназваного єгипетського  посадовця.

Стверджують,  що в Каїрі  "розгнівані" тиском Заходу та  вимогами  відкрити КПП для  біженців з Палестини  перед  ізраїльським наступом. Представники єгипетської  влади побоюються, що  далі їх  змушуватимуть  прийняти втікачів від війни  на території Синайського півострова.

За словами  керівника єгипетського  Міністерства закордонних справ,  "примусове переміщення" не вирішуватиме  палестинську  кризу. Посадовці  Єгипту аргументують  небажання приймати біженців з тої причини, що в  країні  слабка економіка і не вистачає  інфраструктури, щоб прийняти велику кількість палестинців.

Як стверджує чиновник, навіть при умові прийняття  біженців з тимчасовим  розміщенням,  на батьківщину  вони  вернуться не скоро.  Чи  зовсім не  покинуть  Єгипет. При цьому, чимало палестинських втікачів  за якийсь час  можуть поповнити ряди  бойовиків, щоб помститись   Ізраїлю. Влада Єгипту, на  територіях якого вже були бази ІДІЛ, не хоче цього.

Тому зараз єгипетська  влада  погоджується тільки  пропускати машини з гуманітарною допомогою. Єгипет  наразі впускатиме  іноземних громадян та палестинців, які мають подвійне  громадянство.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден терміново збирає міжнародний саміт



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини