Головна Новини Світ Близький Схід Електроенергію можна отримати з морських водоростей: що з'ясували вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Електроенергію можна отримати з морських водоростей: що з'ясували вчені

Ізраїльські вчені дослідили технологію для виготовлення електроенергії

11 січня 2022, 10:34
Поділіться публікацією:

Вчені з Ізраїлю розробили технологію, що дозволяє отримувати електроенергію з морських водоростей. Про це повідомляє Israel21c.

Електроенергію можна отримати з морських водоростей: що з'ясували вчені

Електроенергію можна видобувати з водоростей, фото з відкритих джерел

Ізраїльський студент Янів Шлосберг замислився, чи можна використовувати водорості для створення зеленої енергії й провів невелике дослідження. Шлосберг вивчав технологію Bio-PhotoElectrochemical Cells, коли почав досліджувати різні види водоростей як джерела електронів. Згадана технологія передбачає, що електрони можна отримувати з фотосинтезуючих бактерій, особливо ціанобактерій або синьо-зелених водоростей. Однак кількість струму, який можна виробляти таким чином, менша, ніж з інших джерел.

Тому Шлосберг і команда дослідників з Техніона — Ізраїльського технологічного інституту та Ізраїльського океанографічного та лімнологічного науково-дослідного інституту почали досліджувати використання ульви, або морського салату для отримання електроенергії.

Вчені після проведених досліджень дійшли висновку, що саме морський салат дозволив отримати силу струму в 1000 разів більшу, ніж від ціанобактерій. Таку ж силу струму дають й стандартні сонячні панелі.

Науковці використовували водорості, які помістили в ємність, через яку прокачували свіжу морську воду. За їх спостереженнями, морський салат має високу швидкість фотосинтезу. Водорості можна використовувати в їхній природній морській воді як електроліт, що переносить електрони до системи Bio-PhotoElectrochemical Cells. Крім того, морські водорості можуть "працювати" й в темряві завдяки накопиченим речовинам, що утворюються в процесі фотосинтезу й використовуються як внутрішнє джерело поживних речовин.

Цей новий метод не тільки є вуглецевим нейтральним, але й фактично "вуглецево-негативним", оскільки морські водорості поглинають вуглець з атмосфери протягом дня, одночасно ростуть і виділяють кисень. Вночі морські водорості виділяють невелику кількість вуглецю.

Наразі дослідники створили прототип пристрою, який збирає струм безпосередньо в ємності для вирощування морського салату. Розробники вірять, що його можна буде вдосконалювати, а їх проект буде розвиватися й надалі. 

Як повідомляв портал "Коментарі", розслідування про Ігоря Коломойського показало, що бізнесмен вирішив зайнятися майнінгом криптовалюти й завод в Запоріжжі отримує електроенергію за низькими цінами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини