Головна Новини Світ Близький Схід Франція видала ордер на арешт друга Путіна: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція видала ордер на арешт друга Путіна: що відомо

Суд у Франції видав ордери на арешт диктатора Сирії Башара Асада, його брата і ще двох чиновників

15 листопада 2023, 20:45
Поділіться публікацією:

Французький суд  видав ордери на арешт сирійського  диктатора  Башара Асада,  його рідного брата Махера Аль-Асада та  двох високопосадовців з  оточення диктатора. Їх  звинувачують  в  застосуванні хімічної зброї  щодо  цивільних громадян.  Про це  інформує  агентство новин Reuters.

Франція видала ордер на арешт друга Путіна: що відомо

Башар Асад та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Автори публікації, посилаючись  на джерело  в судовій системі Франції стверджують, що ордери видано  за підсумками кримінальних  розслідувань  хімічних атак в місті Дума і районі Східної Гути в серпні 2013 року. За офіційною інформацією  загинуло   понад тисячу людей. Ордери виписані з формулюванням "співучасть у злочинах проти людяності" і"співучасть у військових злочинах".

За інформацією Мазена  Дарвіша, юриста і засновника Сирійського центру ЗМІ і свободи вираження думки (SCM), за подачею  якого порушено у Франції кримінальне переслідування керівної верхівки  сирійського режиму,  "міжнародні ордери на арешт вперше видані у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Гуті в 2013 році".

"Президент несе відповідальність за багато злочинів в Сирії, і, зокрема, в разі застосування зарину неможливо ігнорувати його відповідальність", – зазначив юрист, надаючи  коментар Reuters.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон назвав вирішальний місяць для війни в Україні. Грудень має стати вирішальним місяцем для війни в Україні. Таку думку в інтерв'ю "BBC" висловив президент Франції Еммануель Макрон. 

Мабуть, французький президент розраховує на якісь рішучі дії ЗСУ до кінця року. У тому ж інтерв'ю президент Франції заявив, що час для переговорів з РФ ще не настав, але коли він прийде, потрібно буде "повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з росією". Поки що триває запекла війна і росія не думає про те, щоб припинити свою агресію проти України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини