Іран готується до війни: яку допомогу запросив у Росії

За інформацією WSJ, Іран готується до війни і запросив у Росії радари та системи ППО

Іран звернувся до Росії з проханням надати сучасні системи протиповітряної оборони в контексті можливої масштабної війни з Ізраїлем. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Wall Street Journal.

ЗМІ зазначає, що двоє іранських чиновників, знайомих з військовим плануванням, підтвердили, що Тегеран звернувся до Росії з проханням надати сучасні радари та засоби ППО.

Видання зазначило, що 5 серпня екс-міністр оборони РФ Сергій Шойгу прибув до Ірану, де зустрівся з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном, а також командувачем іранських збройних сил, бригадним генералом Мохаммадом Багері, який очолює планування військових ударів по Ізраїлю.

Під час зустрічі Пезешкіан заявив, що Іран сповнений рішучості поглибити відносини з Росією як зі своїм стратегічним партнером.

"Росія є однією з країн, які підтримали іранський народ у скрутні часи", - заявив новий президент країни.

Також Пезешкян зазначив, що "злочинні дії" Ізраїлю в Секторі Газа та вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані минулого тижня "є наочними прикладами порушення всіх міжнародних законів і правил".

"Спільні позиції Ірану та Росії "у просуванні багатополярного світу, безумовно, призведуть до більшої глобальної безпеки та миру", - сказав президент Ірану.

У відповідь Шойгу заявив, що Росія "готова до повноцінної співпраці з Іраном з регіональних питань".

Читайте також на порталі "Коментарі" - таки війна: США готують перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків.

Також видання "Коментарі" повідомляло, як США готуються захищати Ізраїль: де розгорнуть додаткові сили.