Головна Новини Світ Близький Схід Іран мовчить про компенсацію сім'ям жертв рейсу PS752 - заява чотирьох міністрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран мовчить про компенсацію сім'ям жертв рейсу PS752 - заява чотирьох міністрів

Судовий розгляд та ставлення іранської влади викликає розчарування у Міжнародної групи

25 листопада 2021, 18:13
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ країн, громадяни яких загинули від влучання іранської ракети, виступили зі спільною заявою. Про це повідомляє прес-служба відповідного міністерства України.

Іран мовчить про компенсацію сім'ям жертв рейсу PS752 - заява чотирьох міністрів

Рештки літака МАУ Boeing-737 рейсу PS752 - фото з мережі

Опубліковано спільну заяву міністрів, у якій говоряться, що іранський уряд ігнорує звернення представників жертв авіакатастрофи рейсу PS752. 22 вересня 2021 р. було запропоновано зустрітись, щоб обговорити питання репарації – тобто відшкодування збитків, завданих сім'ям постраждалих. Однак Іран пропозицію зігнорував.

Чотири країни – Канада, Швеція, Україна та Великобританія – після авіакатастрофи літака МАУ в Ірані створили Міжнародну групу. Група має на меті допомогти жертвам рейсу PS752 з'ясувати істинний перебіг подій та отримати компенсацію за втрату близьких.

Міністри розчаровані ставленням уряду Ісламської Республіки Іран. Згідно з міжнародними законами, країна зобов'язана провести репарацію державам, чиї громадяни загинули. Дедлайн для вирішення питання – кінець 2021 р.

Координаційна група чотирьох країн наполягає, що Іран повинен відповісти за трагедію. Якщо переговори найближчим часом не відбудуться, вони звернуться до інших інституцій у рамках міжнародного права.

Видання "Коментарі" нагадує, що мова йде про збиття іранською ракетою українського пасажирського літака Boeing-737. Взимку 2020 р. він упав на землю менше ніж за 10 хвилин після злету в аеропорту Тегерана. Загинуло 167 пасажирів: 81 громадян Ірану, 57 – Канади, 13 – Афганістану, 10 – Швеції, четверо осіб – громадяни Великобританії, двоє – України (та ще дев'ятеро — український екіпаж). 

Судовий розгляд справи рейсу PS-752 розпочався в Ірані 21 листопада 2021 р. Вже наступного дня український посол, якого туди було запрошено, відмовився від участі у засіданні. Про причину відмови, а також про різні заперечення та замовчування іранського уряду, докладніше можна прочитати у статті видання "Коментарі", опублікованій раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини