Головна Новини Світ Близький Схід Іран передає Росії свої супутники: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран передає Росії свої супутники: яка причина

Іран є чи не найбільшим військовим партнером Росії.

сьогодні, 19:15
Поділіться публікацією:

Іран передав Росії два супутники власного виробництва, які Москва має запустити на орбіту, повідомляє Reuters з посиланням на іранські державні ЗМІ. Один із супутників, Kowsar, призначений для отримання зображень з високою роздільною здатністю і може використовуватися у сферах сільського господарства, управління природними ресурсами, моніторингу навколишнього середовища та ліквідації наслідків стихійних лих. Інший супутник, Hodhod, розроблений для забезпечення супутникового зв'язку у віддалених регіонах із поганим доступом до наземних мереж.

Іран передає Росії свої супутники: яка причина

РФ активно співпрацює з Іраном (фото з відкритих джерел)

Раніше Росія вже запускала іранські супутники на орбіту — в лютому 2024 року та у 2022 році. Це співробітництво викликало занепокоєння у США, оскільки Вашингтон побоювався, що супутники можуть допомогти Росії у війні проти України або дозволити Ірану відстежувати військові цілі в Ізраїлі та на Близькому Сході.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США та арабські країни розпочали таємні переговори з ІраномСполучені Штати та арабські країни розпочали таємні переговори з Іраном про всеосяжне припинення вогню на всіх фронтах у регіоні Близького Сходу. У матеріалі йдеться, що Ізраїль поки що не бере участі в цій ініціативі, проте високопосадовців ізраїльських чиновників було про неї поінформовано. Поки що неясно, як ці зусилля вплинуть на ситуацію в Секторі Газа, яка складніша за інші фронти. Причиною є намір Ізраїлю продовжувати бойові дії навіть після потенційної угоди про звільнення заручників та вимогу ХАМАСу вивести ізраїльські війська у будь-якій угоді.

Зазначається, що тим часом представники ліванського угруповання "Хезболла" більше не вимагають перемир'я в Секторі Газа як умову для досягнення перемир'я в Лівані.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини