Головна Новини Світ Близький Схід Іран припинив співпрацю з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран припинив співпрацю з ЄС

12 квітня Євросоюз продовжив на рік санкції проти Ірану через порушення прав людини в ісламській республіці

13 квітня 2021, 06:00
Поділіться публікацією:

Іранська республіка припинила співпрацю з ЄС в сфері захисту прав людини, боротьби з тероризмом і в питаннях нелегальної міграції.

Іран припинив співпрацю з ЄС

Іранська республіка (фото з відкритих джерел)

Офіційний Тегеран оголосив про припинення співпраці з питань прав людини, біженців, боротьби з тероризмом і торгівлею наркотиками. Такі заходи виявилися очікуваною реакцією на розширення європейських санкцій.

"На цей момент заморожений діалог з питань прав людини, боротьби з тероризмом і торгівлею наркотиками, а також з проблеми біженців" — йдеться в повідомленні МЗС Ірану", — заявив у понеділок, 12 квітня, МЗС Ірану.

Офіційний представник зовнішньополітичного відомства заявив, що Тегеран "рішуче засуджує продовження і розширення Брюсселем санкцій, вважаючи даний крок безпідставним", передає Fars News.

12 квітня Євросоюз продовжив на рік санкції проти Ірану через порушення прав людини в ісламській республіці. Крім того, в "чорний" список були додані вісім осіб і три організації.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф і глава МЗС Китаю Ван Йі підписали в Тегерані угоду "Про політичне, стратегічне та економічне співробітництво". Що це означає в геополітичному сенсі? Як може (і чи може) перешкодити цьому союзу США? Розібратися в цих питаннях порталу "Коментарі" допомогли експерти. "США прагнуть обмежити і стримати експансію Китаю, однак у адміністрації Байдена не так багато можливостей це зробити" Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілля Куса вважає, що в геополітичному сенсі підписання такого документа означає, що Китай зміцнює своє стратегічне партнерство з Іраном в рамках своєї геостратегії "Одного Пояси, Одного Шляхи", — йдеться в повідомленні.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини