Головна Новини Світ Близький Схід Іран застосував тактику Росії у нападі на Ізраїль: ISW аналізує атаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран застосував тактику Росії у нападі на Ізраїль: ISW аналізує атаку

В ISW зазначають, що такі дії Ірану свідчать про глибоку взаємодію з Росією

14 квітня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

У неділю, 14 квітня, Іран провів масштабну комбіновану атаку на Ізраїль, використовуючи дрони та ракети, метою якої було виснаження ізраїльської системи протиповітряної оборони. За даними Інституту вивчення війни (ISW), тактика і методи атаки мають багато спільного з діями Росії в її військовій кампанії проти України. Аналітики вказують, що Іран, схоже, адаптує російські військові практики для використання у своїх конфліктах.

Іран застосував тактику Росії у нападі на Ізраїль: ISW аналізує атаку

Аналітики ISW порівняли атаку на Ізраїль з ударами Росії по Україні

"Поєднання іранських безпілотників, а також крилатих і балістичних ракет покликане знищити ізраїльську протиповітряну оборону. Частиною цієї операції стали синхронні атаки з боку підтримуваних Іраном бойовиків у Лівані та Ємені. Цей підхід повторює експерименти Росії, в ході яких вона атакує Україну комбінованими ударами балістичними та крилатими ракетами, а також іранськими безпілотниками з метою подолати американські та європейські ППО", — зауважують в ISW.

Експерти стверджують, що використання іранських дронів ворогами США і посилення зв'язків між цими країнами допомагає їм вдосконалювати нові системи.

"Використання дронів іранської розробки численними ворогами США і поглиблення зв'язків між сторонами, що їх використовують, допоможуть Тегерану, Росії, Північній Кореї та Китаю відпрацювати використання цих систем", — йдеться у дописі. 

Ці взаємовідносини мають значний вплив на глобальну безпеку, адже збільшення військового потенціалу та координації дій між цими державами ставить нові виклики перед США та їхніми союзниками у забезпеченні стабільності та мирних процесів у різних регіонах світу.

Стратегія Ірану в атаках на Ізраїль викликає значне занепокоєння серед міжнародних спостерігачів, оскільки вона може збільшити напруженість у регіоні, що вже і так перебуває у стані хронічної нестабільності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 квітня 2024, 12:47

Світ вже не той він не хоче кривавого юдейського панування. Прикладом для Світу є Україна яка гине. Світ бачив як юдеєць і його хунта прийшли до влади на брехні. Як вкрали в Україні останній шанс на зміни і вкрав стабільність. Територія України зруйновані міста стали театром юдейсько-путинської кризи. Але карма дістає і джерело всього зла - Ізраїль. Світ змінюється: старої обрізаної демократії, для обраних, вже не буде.


Новини