Головна Новини Світ Близький Схід Іран звинуватив Ізраїль в ліквідації свого вченого-ядерника
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран звинуватив Ізраїль в ліквідації свого вченого-ядерника

Це вже не перший випадок вбивства іранського вченого спецслужбами іншої країни

28 листопада 2020, 11:02
Поділіться публікацією:

Президент Ірану Хасан Рухані в суботу звинуватив Ізраїль у вбивстві провідного вченого-ядерника країни, якого на Заході вважають творцем секретної військової ядерної програми Тегерана. Клерикальні і військові правителі Ірану пригрозили помститися за вбивство Мохсена Фахрізаде в п'ятницю, що може ще більше посилити напруженість в регіоні Близького Сходу і за його межами. Ізраїль відмовився коментувати вбивство.

Іран звинуватив Ізраїль в ліквідації свого вченого-ядерника

ФОТО: RT на русском

Смерть Фахрізаде може спровокувати конфронтацію між Іраном і його противниками в останні тижні президентства Дональда Трампа в США. Це також може ускладнити будь-які спроби обраного президента Джо Байдена відродити розрядку часів президентства Барака Обами після того, як він вступить на посаду в січні.

У період з 2010 по 2012 рік щонайменше чотири вчених були вбиті в результаті, за словами Тегерана, програми вбивств, спрямованих на саботаж його ядерно-енергетичної програми. Також Іран завжди заперечував наявність ядерної зброї.

Напівофіційне інформаційне агентство Tasnim повідомило, що після того, як близько 14:30 за місцевим часом біля автомобіля Фахрізаде вибухнув автомобіль з вибухівкою, один з убивць почав обстрілювати його машину. У ньому говориться, що один з охоронців Фахрізаде отримав чотири попадання, а Фахрізаде був доставлений вертольотом в лікарню в місті Абсард в окрузі Дамаванд, приблизно в 70 км на схід від Тегерана. Він помер в лікарні.

Як повідомляло видання "Коментарі", мігранти замерзли на смерть на іранському кордоні, намагаючись потрапити в країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини